3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Öğrencilere 'ayıp cezası' anketi

TRAFİK BİR KÜLTÜRDÜR PROJESİ

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Trafik Bir Kültürdür" projesi kapsamında, öğrencilere anket yapıldı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce yürütülen projeden sorumlu polis memuru Fethi İzgi tarafından geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik "trafik" semineri verilerek, bu seminerde trafik kuralları, trafik polislerinin görevleri hakkında bilgi verilmiş, öğrenciler telsiz görüşmesi yapmış, trafikle ilgili bir çok bilgiyi yerinde görme fırsatı yakalamışlardı. Öğrenciler aldıkları seminere göre, çevrelerinde trafik kurallarına uymayanlara fahri bir trafik polisi olarak "Ayıp Cezası” keseceklerdi. Seminerlerin ardından, projeden sorumlu polis memuru Fethi İzgi, bu projeye katılan öğrencileri okullarında ziyaret ederek, "Trafik Kurallarına Uymayanlara Verilen Ayıp Cezası” konulu anket yaptı. Ankette, "Bu seminerden sonra hiç ayıp cezası kestiniz mi?, Kimlere ve hangi sebeplerden dolayı bu cezayı kestiniz?" gibi sorular yöneltildi.

Anket sonucu ilginç yanıtlar göze çarptı. Kimi öğrenciler, bazı akrabalarına araç kullanırken cep telefonuyla konuştuğu için, bazıları da babalarına, ehliyetsiz olarak kendilerine araç sürdürmeye çalıştıkları için "ayıp cezası" keserken, kimi öğrenciler de ön koltukta oturduğu için kendine bu cezayı kestiklerini belirttiler.

TRAFİK BİR KÜLTÜRDÜR PROJESİ
TRAFİK BİR KÜLTÜRDÜR PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 09:35:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?