3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Öğrencilere tarihi gezi

POLİSTEN TARİHİ GEZİ

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik İstanbul ve Çanakkale illerini kapsayan tarihi gezi düzenlendi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen " Polis Gençlik El Ele Tarihimizi Öğrenme ve Şehitlerimizi Ziyaret " gezisi kapsamında çeşitli okullardan 78 lise öğrencisi İstanbul ve Çanakkale'de tarihi yerler ile şehitlikleri görme fırsatı buldu. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları ve siperleri gezen, şehitlikleri ziyaret eden öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

27 liseden başarılı öğrenciler arasından seçilen 78 öğrenci, gezide ilk olarak Atatürk'ün vefat ettiği yer olan Dolmabahçe Sarayını gezdi. Rehberler eşliğinde sarayı dolaşan öğrenciler daha sonra Topkapı'daki Panorama 1453 Fetih Müzesini ziyaret etti. 120 metre boyunda, 40 metre çapında ve 12 metre yüksekliğindeki üç boyutlu panoramik resimden oluşan müzeyi gezen öğrenciler, İstanbul'un fethini yeniden yaşadı.

İstanbul'daki programın ardından gezinin ikinci gününde Çanakkale'ye geçen öğrenciler, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları, siperleri ve şehitlikleri gezdi. Çanakkale Terörle Mücadele Şubesinde görevli Gazi Polis Memuru Ali Öztaş rehberliğinde Çanakkale Şehitliğini gezen öğrenciler duygulu anlar yaşadı. Rehber Öztaş, 57. Alay Şehitliğinde Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz'ı cep telefonu aracılığıyla öğrencilerle görüştürdü. Kaçmaz, öğrencilere babasının savaşta yaşadıklarını anlattı. Çanakkale Savaşından kalma eserlerin bulunduğu müzeleri gezen öğrenciler, ilin sembolü haline gelen Aynalı Çarşı ve Çimenlik Kalesini de gördü.

Programda öğrencilere eşlik eden Arifiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Saydam, gezide öğrencilerin şehitlerin vatan için verdiği mücadeleyi yerinde görme fırsatı bulduğunu belirterek; " Gezi öğrencilerimizin milli tarih, milli şuur ve vatan millet sevgisini pekiştirdi. Şehitlerimizin vatan için verdiği mücadeleyi yerinde gören öğrencilerimiz inanılmaz heyecan ve haz yaşadı. Öğrencilere bu imkânı sağlayan polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Geziye katılan Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Bolat ise gezinin amacının gençlerin vatan sevgisini pekiştirmek, tarih ve kültür ile ilgili bilgilerini tazelemek, kuruluş ve kurtuluş destanlarını tarihini yeniden ve yerinde yaşatarak öğretmek olduğunu söyledi. İki günlük gezide tarihi yeniden yaşayan öğrencilerin oldukça duygulandığını anlatan Bolat, şunları ifade etti; " Gezimiz amacına uygun gerçekleşti. Öğrencilerimiz Dolmabahçe Sarayını, 1453 Fetih Müzesini ve Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını gördü, tarihi yeniden yaşadılar. Olumlu talepler gelmesi durumunda gezilerimizi sürdüreceğiz."

POLİSTEN TARİHİ GEZİ
POLİSTEN TARİHİ GEZİ
POLİSTEN TARİHİ GEZİ
POLİSTEN TARİHİ GEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 19:24:02
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?