3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Öğrencilerin 'çevre' hassasiyeti

ÖĞRENCİLERİN 'ÇEVRE' HASSASİYETİ

Adapazarı Özel Enka Lisesi öğrencileri, okullarında düzenledikleri kampanya ile biriktirdikleri elektronik atıkları, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Atıkların teslimi için okul önünde bir tören düzenlendi. Okuldaki tüm lise öğrencilerinin katıldığı törende, Adapazarı Özel Enka Lisesi Bilgisayar Bölüm Başkanı Tuba Işık, yaptığı açıklamada, lise bölümündeki tüm öğrencilerin çevre duyarlılığına büyük bir heyecanla katıldığını belirterek, “Elektronik atıkların toplanması ve yeniden değerlendirilmesine yönelik düzenlediğimiz kampanyaya tüm öğrencilerimiz katılmıştır. Ayrıca okulumuzda artık kullanılamaz hale gelmiş elektronik atıklar da yeniden değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyemiz ekipleri aracılığıyla Bakanlıktan lisans almış 'exitcom recyclig' firmasına teslim edilerek önemli bir çevre duyarlılığına imza atılmıştır. Desteklerini esirgemeyen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği atık pil yarışmasında üçüncülük alarak göstermiş olduğumuz çevre duyarlılığı bu ve benzeri çalışmalarla devam edecektir” dedi.

Törenin ardından, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü Teknik -Elemanları ve EXITCOM firması yetkilileri tarafından okuldaki tüm lise grubu öğrencilerine elektronik atıklar başta olmak üzere, geri dönüşüm, atık piller ve çevre duyarlılığı hususunda eğitimler verildi. Öğrencilere bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü teknik personeli Yücel İnce, “E - atıkların oluşması durumunda daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda bu tarz atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Ellerinde elektronik atığı olan kişiler Büyükşehir Belediyemizi aramaları durumunda ekiplerimiz verilen adrese giderek elektronik atıkları alacaklar ve toplanan tüm atıklar bu iş için ayrılmış konteynırda muhafaza edilecek, daha sonra da geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir” diye konuştu.

İnce, Avrupa ülkelerinde taşıma için ücret alınırken Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlardan projenin başlangıç aşamasında taşıma için hiçbir ücret talep edilmeyeceğini belirterek, “Televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, cep telefonu vb parçalar vatandaşlarımızın konutlarından alınacaktır. İlgili kişi veya kurumlar alınmasını talep ettikleri elektronik atıklar ve konuyla ilgili soruları için 0 264 273 41 52 (12 Hat) (Dahili 155 - 156) nolu telefonlardan Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma Ve Geliştirme Şube Müdürlüğü ile bağlantıya geçebilecekleri gibi ALO 153 Çözüm Masası'nı arayarak elektronik atıklarını hanelerden alınmasını isteyebileceklerdir. Ayrıca Dörtyol'da bulunan ve 24 saat hizmet veren çevre denetim birimimize de 291 2232 nolu telefonlardan ulaşarak her türlü çevre istek ve şikayetlerini iletebileceklerdir” dedi.

ÖĞRENCİLERİN 'ÇEVRE' HASSASİYETİ
ÖĞRENCİLERİN 'ÇEVRE' HASSASİYETİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 11:55:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 16:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?