3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Öğretim görevlileri yumruk yumruğa!

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN KAVGASINA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), öğrencilerin gözleri önünde kavga eden öğretim üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde Sosyal Hizmet Bölümü'ne ait binaya gelen Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Poyraz ile Sosyal Hizmet Bölümü Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Danış arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Poyraz ve Danış, üniversite öğrencilerinin gözleri önünde birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Öğrenciler ve diğer öğretim üyelerinin araya girmesiyle taraflar ayrılırken, Poyraz ve Danış emniyete giderek birbirlerinden şikayetçi oldu.

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Sakarya Üniversitesi'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, öğretim üyeleri hakkında bir disiplin soruşturması başlatıldığı ve başka olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Açıklamada, "5 Ocak 2010 tarihinde saat 18.15 sıralarında Fen Edebiyat Fakültesi Ek Binasında Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Poyraz ile Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Danış arasında tartışma ile başlayan üzüntü verici bir olay yaşanmıştır. Olayın haber alınması üzerine ilgili emniyet güçlerine haber verilmiş ve olay adli makamlara intikal ettirilmiştir. Olayla ilgili Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığımızca disiplin soruşturması başlatılmış olup, benzer bir üzücü olayın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır. Sakarya Üniversitesi 53 bin öğrencinin öğrenim gördüğü, bin 900 personelin görev yaptığı, her zaman huzur ve barışın egemen olduğu büyük bir camiadır. Üniversitemizde bu ve buna benzer arzu edilmeyen olayların yaşanması üzüntü vericidir. Temennimiz üniversitemiz içerisinde bir daha bu tür olayların tekrarlanmamasıdır" denildi.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN KAVGASINA DİSİPLİN SORUŞTURMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 19:17:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 23:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?