5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Okul basıp ateşe verdiler

Adapazarı'nda bir ilköğretim okulu, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kundaklandı. 

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Sakarya Caddesi'nde bulunan 21 Haziran İlköğretim Okulu'nun, müdür ve öğretmen odalarının bulunduğu ek binası, kapıdaki görevliye rağmen içeri giden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. Müdür ve öğretmenler odasını yakan saldırganlar, daha sonra dolapları da parçalayarak kaçtı. Okulda yangın çıkması üzerine, ana binada kurs gören yaklaşık 200 öğrenci büyük panik yaşadı. Öğrenciler, öğretmenlerin yardımıyla sınıflardan çıkarılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahalede bulundu. Kısa sürede söndürülen yangında, müdür ve öğretmenler odasındaki bilgisayarlarla evraklar yandı. 

Yangın haberini alarak okula gelen müdür Yalçın Cincirop, "Gün ortasında okula girip, ateşe veriyorlar. Bu nasıl bir iş anlamadım" dedi. Öğretmenler de kendilerine ait dolaplardan, yanmayan eşyalarını kurtarmaya çalıştı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da, 21 Haziran İlköğretim Okulu'nda inceleme yaptı. Yazıcı, "Olayla ilgili gerekli çalışma yapılacak. Neden olduğunu, kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Polis, geniş çaplı araştırma başlattı" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 18:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvankara IP: 88.232.85.xxx Tarih : 25.03.2007 18:13:52
ne desek bos valla akıl alacak gıbı degıl su anda sınırden ofkemden ne dıyecegımı bılmıyorum pes bu kadarıda olurmu ...kuzey ırakta bıle bunler olmuyor....bıze ne oluyor bazıları kendılerını ne zannedıyoorrr...bu halkın sabrını denemeye kalkmasınlar bunun bedelının altından kalkamazlar...yazık gunah valla oo çoçukların halını dusundukce küplere bınıyorum..medyada umarım haber ugruna mılletı galyana getırmez ...ne dııım Allah hepımıze sabır versın