3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Okul müdürleri sertifika aldı

OKUL MÜDÜRLERİ SERTİFİKA ALDI

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye'de ilk kez Sakarya'da okul müdürlerine uygulanan Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (EYGEP) eğitimleri tamamlandı.

2009-2010 eğitim öğretim yılı başında başlayan 400 saatlik eğitimlerin sona ermesi nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi'nde sertifika töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan'ın da katıldığı törende, ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı ve uzman eğitimcilere, EYGEP eğitimlerinin yapılmasına katkı sağlayan okul müdürlerine teşekkür belgesi ve hediyeler verilirken, eğitimleri tamamlayan 60 okul müdürüne sertifikaları verildi.

Sertifika töreni öncesinde EYGEP eğitimlerinin bir bölümünü de izleyen Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, yöneticilikteki klasik ben bilirim anlayışının artık geçmişte kaldığını belirterek, kurum ve işyerlerindeki tüm personelin takım olarak birlikte hareket etmesi durumunda başarının yakalandığını söyledi. Vali Yardımcısı Aksoy, eğitimlerin yapılmasına öncülük eden herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da ilköğretim okulu müdürlerine uygulanan EYGEP eğitimlerinin önümüzdeki dönemde ortaöğretim okul müdürlerine yönelik yapılacağını ifade ederek, yönetici ve öğretmen eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirtti.

EYGEP eğitimlere katılan okul müdürlerini temsilen duygularını dile getiren Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Muhterem Altın, öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur ilkesinden hareketle katıldıkları eğitimlerin çok faydalı geçtiğini belirterek, yeni kazanımların eğitim-öğretim faaliyetlerine olumlu şekilde yansıyacağını söyledi.

ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, Türkiye'de ilk kez Sakarya'da uyguladıkları EYGEP eğitimlerinin tüm ülkeye model olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yönetici eğitimlerini 2011 yılından itibaren birçok ilde sürdüreceklerini ifade etti. Sakarya ilinin eğitime büyük önem verdiğini belirten Karlı, öğretmenlere yönelik “Öğretmenin Sınırı Yok” eğitimleri ile okul ve kurum yöneticilerini kapsayan EYGEP eğitimlerine, önümüzdeki dönemde devam edeceklerinin müjdesini verdi.

OKUL MÜDÜRLERİ SERTİFİKA ALDI
OKUL MÜDÜRLERİ SERTİFİKA ALDI
OKUL MÜDÜRLERİ SERTİFİKA ALDI
OKUL MÜDÜRLERİ SERTİFİKA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 15:39:02
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 19:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?