7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Okulda akıl almaz ölüm!

Furkan, elektrik atölyesinde akıma kapılarak can verdi.

Furkan Üzümcü, elektrik atölyesinde akıma kapılarak can verdi. Milli Eğitim, inceleme başlattı.

SAKARYA 1.Endüstri Meslek Lisesi 11.sınıf öğrencisi olan Furkan Üzümcü, okulun elektrik atölyesinde, şarteli kapatmadan sistem üzerinde çalışırken akıma kapıldı. Feci olaya tanık olan arkadaşı şalteri indirdi ancak bu bile Üzümcü’yü kurtarmaya yetmedi. Olay yerine çağrılan ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Üzümcü, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruştarma başlattı.

‘Çelişkiler var’

Acı haber Üzümcü ailesinin Akyazı’daki evine ateş gibi düştü. Konuşmakta güçlük çeken, gözyaşı döken baba Üzümcü, oğlu Furkan’ın yaşadığı trajediyi VATAN’a anlattı: “Olay geçtiğimiz gün öğlen saat 14.00’te olmuş. Acı olayın ardından hem Furkan’ın arkadaşları, hem de öğretmenleriyle konuştum. Ancak iki tarafın söyledikleri arasında çelişkili sözler var. Öğretmenleri derslere gruplar halinde girdiklerini ve ders sırasında atölyede olduklarını söylediler. Furkan’ın arkadaşları ise atölyeye 3 kişi girdiklerini etüt çalışması sırasında yanlarında öğretmenlerinin olmadığını dile getirdiler. Kimisi de ‘atölyenin kapısı açıktı, biz atölyeye girdiğimizde öğretmenlerimiz yoktu’ gibi sözler sarf etti. Furkan, elektrikli bir pano üzerinde çalışıyormuş. Kabloyu tutunca akıma kapılmış. Kabloda kaçak mı vardı, yoksa kablonun ucundan mı tuttu bilmiyoruz. Otopsi sonucu belli olacaktır. Bize söylenen yüksek voltaja kapıldığı.”

‘İhmal araştırılsın’

Üzümcü, olayda bir kastin olmadığını söyleyerek, “Yaşanan olay belli ki bir kaza. Ne olursa olsun önlem alınıp alınmadığı, ihmal olup olmadığı araştırılsın. Atölye dersleri veya teknik eğitimler öğretmenlerin gözetiminde olması gerekir. Belki de teknik bir hata var. Sanırım kamu davası açılacak. Duruma göre biz de ailesi olarak sorumlular hakkında dava açabiliriz” dedi. Üzümcü, “Evlat acısı hiç bir şeye benzemiyor. Ciğerim yanıyor” diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2011 Perşembe 16:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?