3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Ölümlü kaza köylüyü isyan ettirdi

KAMYONETİN ÇARPTIĞI ANNE VE ÇOCUĞU ÖLDÜ

Sakarya'nın Geyve ilçesi D-650 karayolundan karşıya geçmeye çalışan anne ve çocuğu bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybetti. Yolda sık sık ölümlü kazaların meydana gelmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapattı.

Alınan bilgiye göre kaza, D-650 karayolu Geyve ilçesi Karaçam köyünde meydana geldi. Komşusuna misafirliğe gittikten sonra evine dönmek üzere anayoldan karşıya geçmeye çalışan anne Nuray (38) ve 6 yaşındaki Nisanur Var'a Pamukova'dan Sakarya istikametine gitmekte olan Muvaffak Kurutuluş Besener (47) idaresindeki 54 ET 014 plakalı kapalı kasa kamyonet çarptı. Aracın çarpmasıyla ağır yaralanan Nisanur ve annesi kaldırıldıkları Adapazarı Toyotasa Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araç sürücüsü ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

Anne ve çocuğunun ölüm haberini alan olay yerindeki çok sayıda vatandaş, eylem yaptı. D-650 karayolunun Bilecik ve Sakarya istikametlerini trafiğe kapatan vatandaşlar 15 gün önce de bir kişinin yolda meydana gelen kazada öldüğünü, yetkililerin kendilerini dinleyene kadar yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi.

Olay yerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, Geyve, Pamukova, Adapazarı, Erenler ve Serdivan ilçelerinden çok sayıda aralarında robocopların da bulunduğu jandarma ekipleri geldi.

Jandarma ekiplerine rağmen vatandaşlar yolu açmadılar. Vatandaşlarla jandarmalar arasında sert tartışmalar yaşanırken, trafiğe kapatılan D-650 karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Vatandaşlar ateş yakarak eylemlerini sürdürürken, sık sık kazaların yaşandığı yola yanyol ve altgeçit istediler. Yaklaşık 4 saat devam eden eylem yetkililerin ikna çabaları sonrasında sonlandırıldı. Eylemin sona ermesiyle birlikte trafiğe kapanan D-650 karayolu yeniden çift şerit olarak trafiğe açıldı.

KAMYONETİN ÇARPTIĞI ANNE VE ÇOCUĞU ÖLDÜ
KAMYONETİN ÇARPTIĞI ANNE VE ÇOCUĞU ÖLDÜ
KAMYONETİN ÇARPTIĞI ANNE VE ÇOCUĞU ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 00:53:04
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 10:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan IP: 78.176.254.xxx Tarih : 2.11.2010 11:47:58

merhumelere allahtan rahmet ve ailelerine allahtan sabır diliyorum ve tebrik ediğorum birlik beraberlik le yapılmayacak bir işyok akşam bende o yolda tam 1 saat bekledim köy halkı haklılar sonuna kadar yanındayım.