6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Orman kaçakçılarına taviz yok

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, orman kaçakçılarına karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Orman içerisine yerleşmek veya yer açarak bahçe tanzim etmek yasa gereği suçtur ve bu suçun bedeli de ağırdır" dedi. 

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü olarak ormanların işgal edilmesine tahammül göstermediklerini belirten Yıldız, "Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsunlar. Herhangi bir şekilde orman içerisine yerleşmek veya orman alanından yer açarak bahçe tanzim etmek yasa gereği suçtur ve bu suçun bedeli de ağırdır" dedi. 

126 dekarlık alanda tekrar ağaçlandırma faaliyeti başlattıklarını ve Ocak-Mayıs 2006 dönemine ait açma, yerleşme ve faydalanma suçlarında toplam 51 kişiye cezai işlem uygulandığını kaydeden Yıldız, "Alo 177 İhbar" hattının devrede olduğunu söyledi. Yıldız, "Vatandaşlarımız bu konudaki gözlemlerini ve şikayetlerini bizlere bildirebilirler. Teşkilatımızın ormanda açma ve yerleşme eylemi gördüğünde anında infaz etme yetkisi vardır. Böylece önce infaz edip daha sonra mahkeme sürecini başlatabiliyoruz. Bu tip girişimlerle ormanda bağ, bahçe, ev sahibi olmayı düşünen fırsatçılara ormandan bir karış toprak dahi bırakmayacağız" diye konuştu. 

Yıldız ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğü'nün korumadaki 191 orman muhafaza memuru ve diğer birimlerdeki toplam 245 orman muhafaza memuruyla bu tür kötü niyetli kişilere göz açtırmayacaklarını ifade ederek, "Yasalara saygılı, ormanların korunmasından yana olan vatandaşlarımızın ise bu konuda müsterih olmalarını ve gördükleri işgal ve faydalanma eylemlerini bizlere 24 saat ücretsiz Alo 177 telefon hattına bildirmelerini rica ediyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 17:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?