7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Orta hasarlı konutlar masaya yatırıldı

SAKARYA'DA ORTA HASARLI KONUTLAR MASAYA YATIRILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'ya yaptığı ziyaret sonrasında verdiği talimatı ile gündeme gelen, orta hasarlı binaların takası ve 25 bin kişilik stadyum yapılması için çalışmalar Valilik nezdinde başladı.

Sakarya'da 17 Ağustos Marmara Depremi'nde zarar gören orta hasarlı bina sorununun çözülmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatın ardından çalışmalar başlatıldı.

Sakarya Valiliği Toplantı Salonunda Vali Mustafa Büyük başkanlığında toplanan heyet, Orta Hasarlı binaların koordineli bir şekilde boşaltılarak yerlerine TOKİ tarafından ev verilmesi konusundaki ilk koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Büyük, koordinasyon toplantılarını 3 aşamalı olarak gerçekleştireceklerini ve bunun ilk aşama olduğunu söyledi. Orta hasarlı binalar ile ilgili birimlerin gerekli ön çalışmaları yaptığını kaydeden Büyük, "Bu konuda bir çözüm bulabilmek adına bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Şu an konu ile ilgili çok çeşitli öneriler gündemde. Bunlardan hangisinin uygun olduğunu kararlaştıracağız. Mevcut düzenlemelerin ve yasaların yeterli olup olmadığına bakacak, yeterli değil ise bunun kanuni olarak çözümlerini arayacağız. Mali kaynaklarımızın sorunun çözümü için yeterli olup olmadığına bakacağız. Çalışmalarımızı TOKİ, ilgili Kaymakamlıklar, Yerel Yönetimler ve Afet Koordinasyon Başkanlığı ile ortaklaşa yürüteceğiz. Bu konuyu sonuçlandırmak istiyoruz ancak bugün yapılan bu toplantıdan kesin bir sonuç çıkmasını kimse beklemesin. Şu an bu konu hakkında ki fikirleri ve çözüm önerilerini masaya yatırıyoruz. Her yıl 17 Ağustos depreminin yıldönümünde gündeme gelen orta hasarlılar konusunu çözüme kavuşturmayı arzuluyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan tarafından yapılacağı müjdesi verilen 25 bin kişilik stadyum ile ilgili olarak da konuşan Vali Büyük şunları aktardı: “Yeni stadyum konusunda bugün ilk görüşmeleri gerçekleştireceğiz. TOKİ görevlileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye yetkililerimiz ve diğer ilgili birimlerimiz ile yapılması gerekenleri masaya yatıracağız. Şu an bu yaptığımız stadyum için bir çalışma niteliği taşıyor. Şu an stadyumun nasıl olması konusunda elimizde çeşitli veriler var. Bunları inceleyerek kendimize bir yol çizeceğiz. Dünyada tercih edilen seyirci kapasitesi, uluslar arası müsabakalarda kriter olan standartlar gibi özel durumları inceliyoruz. Stadyumun ihtiyaçları karşılayan bir yapıda olmasını önemsiyoruz. Değişik branşlarda spor yapılma imkanın olmasını arzu ediyoruz. Şu an 25 bin kişilik kapasitenin asgari rakam olduğunu söyleyebiliriz."

Toplantıda alınan kararlar ve izlenecek yol ile ilgili gerekli açıklamanın zaman içerisinde yapılacağını ifade eden Vali Büyük, çalışmaların koordinasyonundan Vali Yardımcısı Adem Saçan'ın görevli olduğunu bildirdi.

SAKARYA'DA ORTA HASARLI KONUTLAR MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 16:07:02
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 18:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?