3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Otobandaki kazada sürpriz sürücü

TEM’i gecenin karanlığında cehenneme çeviren kaza sonrası bazı yaralıların “Otobüsü oğlu kullanıyordu” yönündeki ifadeleri üzerine muavin Ali Coşkun’un tutuklandığı belirtildi. TEM Sakarya-Düzce il sınırında biri çocuk, 14 kişinin yanarak öldüğü trafik kazasında, jandarmada gözetim altına alınan otobüs şoförü Cemil Coşkun ve muavinlik yapan oğlu Ali Coşkun tutuklanırken, tutuklama kararının bazı yolcuların, “Otobüsü şoförün oğlu kullanıyordu” şeklindeki ifadeleri üzerine alındığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre, 14 kişinin yanarak öldüğü korkunç kazada şoför Cemil Coşkun’un jandarmaya verdiği ifadede, sağ ön lastiğin top gibi patladığını söyledi.


Coşkun, ifadesinde normal olarak yollarında seyrederken sağ ön lastiğin top gibi patladığını ve otobüsün kontrolden çıktığını belirterek, “ Otobüs sağa-sola yalpalamaya başladı. Ardından bariyerlere çarpıp, sürüklenmeye başlayınca alev aldı. Lastik alev alev yanıyordu. Bu arada kontrolü kaybettim. Aracın yoldan çıkmaması için yanımda muavin olarak çalışan çocuğumla birlikte kontrol etmeye çalıştık. Bu sırada otobüs de alev aldı. Otobüs durunca birçok kişiyi araçtan indirmeye çalıştım, indirdim de" dedi.

Ancak kazada yaralanan bazı yolcuların ifadelerinde “Otobüsü Cemil Coşkun’un oğlu kullanıyordu” yönündeki sözleri üzerine otobüste muavin olarak gözetim altına alınan Ali Coşkun (26) ile diğer oğlu S.Ç. ( 27) gözetim altına alındı.

Çıkartıldığı mahkemede oğlu otobüsü kullandığı öne sürülen Ali Coşkun iddiaları kabul etmezken, Hendek Cumhuriyet Savcılığı’nın bazı yolcuların ifadesi üzerine otobüs muavini Ali Coşkun’un tutuklanmasını istediği mahkemenin de bu isteği yerinde bularak tutukladığı belirtildi. Baba ve oğul Hendek Cezaevi’ne konuldu.

Recep Şeker - Kenthaber / Sakarya - Fotoğraf/İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 08:18:12
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 15:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
önder coşgun IP: 85.108.51.xxx Tarih : 25.05.2013 10:33:50

 dede inşallah daha olmaz seni cok seviyorum önder coşgun