5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Oyuncak silahını getir bir kitabın olsun' kampanyası

Akyazı Belediyesi, "Oyuncak silahını getir bir kitabın olsun" kampanyası başlattı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, çocukların silaha özenmemesi için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek, oyuncak silahını getirenlere kitap hediye edeceklerini söyledi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, bireysel silahlanmanın tamir edilemez sonuçlar doğurduğunu, çoğu çocuk olmak üzere birçok insanın ölümü ve sakat kalmasıyla sonuçlanan olaylara neden olduğunu hatırlatarak, ruhsatsız silah kullanımına verilen cezaların caydırıcı olmaktan uzak olduğunu anlattı.

Yazıcı, bu nedenle başta devlet olmak üzere sivil toplum örgütleri ile bazı kurum ve kuruluşların bu yönde bir takım tedbirler alması veya gönüllü olarak faaliyetlerde bulunması ihtiyacını doğurduğunu söyledi. Yazıcı, buradan hareket ederek sivil toplumu ilgilendiren birçok konuda öncülük etmiş bir belediye olarak en büyük silahın bilgi olduğunu vurgulamak amacıyla 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası başlattıklarını söyledi.

Oyuncak silah getirene kitap hediye edeceklerini anlatan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kampanya ile toplum duyarlılığını artırabilmek, özellikle toplu yaşanılan mekan ve yerleşim alanlarında ne amaçla olursa olsun silah atılmasının önlenmesi, silahın bir eğlence ve güç aracı olarak görülmekten çıkarılması amaçlanıyor. Oyuncakçılar ve benzeri iş yerlerinde satılan oyuncak silahların satımının esnafımız ve çocuklarımızın duyarlılığı ile kaldırılması hedefleniyor. Afiş ve broşürlerle halkımızın ve çocuklarımızın daha fazla bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Bu projenin bir sinevizyon gösterisi ile daha fazla kitlelere ulaşması sağlanacak. Özellikle çocuklarımız silaha özeniyor. Bunun önüne geçmek için herkesten destek bekliyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 12:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?