5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Oyuncak silahını getir kitabın olsun

Sakarya'da, Akyazı Belediyesi'nin düzenlediği, çocukları şiddetten uzak tutmayı ve okumayı teşvik etmeyi amaçlayan 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası sonuç verdi.

Toplam 3 bin 500 oyuncak silahın toplandığı kampanya çerçevesinde belediye, oyuncak silahlarını getiren çocuklara 6 bin kitap ulaştırdı. Belediye ayrıca, oyuncak satan dükkanlarla da görüşerek oyuncak silah satmamalarını istedi. Oyuncakçılar da silah satışını bıraktı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, kampanyanın devam ettiğini belirterek, uzun soluklu olan projenin başarıyla yürümesinin sevindirici olduğunu söyledi. Oyuncak satan işyerleri sahiplerinin kendilerine büyük katkı sağladığını ifade eden Yazıcı şunları kaydetti: "Belediye ekiplerimiz oyuncakçıları dolaşarak dükkan sahiplerinin rızaları doğrultusunda oyuncak silahları satın alarak imha etti. Bu dükkanlara silah almaya gelen çocuklara verilmek üzere kitap bıraktık. Ayrıca dükkanların camına 'Bu işyerinde oyuncak silah satılmamaktadır' uyarı yazısı astırdık. İlçede yoğun bir duyuru yaparak çocuklara ve ailelere ulaştık. Bin kadar çocuk, oyuncak silahını belediyeye getirerek kitap alıp kampanyaya katıldı. Oyuncakçılardan da topladığımızla birlikte 3 bin 500 adet oyuncak silahı imha ettik. Buna karşılık 6 bin kitabı çocuklara ulaştırılması için oyuncak dükkanlarına dağıttık." Çocukların oyuncak silahtan vazgeçmeleri için ilginç afişler hazırlayarak tüm okul ve parklara astıklarını ifade eden Yazıcı, bu afişlerin çocukların dikkatini çektiğini ve oyuncak silahlarını bırakmaları konusunda teşvik ettiğini vurguladı. 'En büyük bilgi kitaptır', 'Silahla oyun olmaz, silahın oyuncağı olmaz', 'Oyuncak silahını getir bir kitabın olsun' afişleriyle çocuklara ulaştıklarını dile getiren Yazıcı, "Ülkemizde bilinçsiz silahlanmanın sonucu olarak maganda kurşunuyla çok acılar yaşandı. Aynı acıların sürmemesi için bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi gerekiyor. Bu da ancak eğitimle olur. " diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?