3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Özdağ: AB bizi esir almayı başardı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen "17 Aralık Sonrası AB-Türkiye İlişkileri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ümit Özdağ, AB’nin uyguladığı politikalar ile Türkiye’nin iç ve dış politikasını kontrol altına almayı başardığını söyledi.

SAÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen "17 Aralık Sonrası AB-Türkiye İlişkileri" konferansına, Sakarya 1. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Altınbaş, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Baro Başkanı Av. Semih Gökdemir, çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı. Konferansta konuşan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ümit Özdağ, "AB, uyguladığı vaatler politikası ile 1999 yılından itibaren Türkiye’nin iç ve dış politikalarını kontrol altına almayı başardı. 17 Aralık’ta Türkiye’ye dayatılan metin çifte standartlar içeriyordu. Müzakerelerin ucunun açık olması, işin doğasına aykırıydı. Diğer adaylar müzakerelerin ne zaman tamamlanacağını bildikleri halde, Türkiye maalesef bilmiyor" dedi.

17 Aralık’ta çıkan sonuçla Türkiye’nin şantajlara maruz bırakıldığını belirten Özdağ, konuşmasında Fransa’ya yüklendi. Masaya oturan devletlerin milletten yetki alarak masaya oturduğunu kaydeden Prof. Dr. Ümit Özdağ, Fransa’nın iç vicdan sorununu Türkiye’nin önüne getirerek soytarılık yaptığını belirterek, "Türkiye, Fransa’ya açık ve net ’Ülkemizin AB’ye tam üyeliği konusunda halkınla referandumunu yap, sonra gel masaya otur’ diyebilmelidir" şeklinde konuştu.

Türkiye’de AB’ye üye olmanın gerekliliğine inanan 3 görüş bulunduğunu belirten Özdağ, birinci görüşün üyelikle sürekli barışın sağlanacağını, ikinci görüşün ekonomik sorunların çözüleceğini, üçüncü görüşün ise ülkenin demokratikleşeceğini savunduğunu söyledi.
Konferansta Kıbrıs konusuna da değinen Özdağ, "Kıbrıs batı karşısında Türk Milleti’nin psikolojik direnç noktasıdır. Bu direnç kırılırsa, tehlikeli bir travma yaşanır. Özellikle Kuzey Irak’ta yaşanan gelişmeler, Kıbrıs’tan çok daha tehlikeli etnik travmaların yaşanmasına neden olacaktır" dedi.

onferans daha sonra izleyicilerden gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 18:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?