7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Pak Sakarya!

Sakarya'da Paksan Kiraç fabrikası “Pak Sakarya” projesini başlattı. Paksan Fabrika Müdürü Kutsal Şeker, gazeteci Şaban Mergül tarafından ortaya konulan “Pak Sakarya” projesini Sapanca ilçesinde Yanıkköy'de başlattı. Proje kapsamı içinde her hafta seçilecek bir köyde ağaçların kireçlenmesi, çevrenin badanayla daha güzel görünmesini sağlama yanında, bazı fosseptik çukurlara da kireç atılarak mikrop yayılması önlenmeye çalışılacak.

Paksan'nın başlattığı “Pak Sakarya” projesi ile çevrecilik anlayışına katkı sağlamakla birlikte sağlık açısından da önemli bir çalışma başlatıldığına değinen Paksan Fabrika Müdürü Kutsal Şeker “Şaban Mergül'ün getirdiği projeyi hemen kabul ederek devreye soktuk. Bu çalışma çerçevesi içinde önemli işler yapacağız” dedi.

Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem'in de katıldığı çalışma öncesi Yanıkköy Kültür Merkezi'nde Yanıkköy Muhtarı Sibel Baykal tarafından kahvaltı verildi. Kahvaltıya Erdal Erdem, Kutsal Şeker Oğuz Lakay, Ömer Özkan, Derya Nevruz, Paksan Pazarlama Müdürü Mesut Atlı, Reklam ve Medya Danışmanı Ferah Pehlivan ve Paksan Ana Bayii yetkilileri katıldı. Kahvaltı sonrası başlatılan anlamlı çalışma sonunda çevrenin sorunlarını ve yapmak istediklerini anlatan Muhtar Sibel Baykal, “Kendimi emekliliğim sonrası Yanıkköy menfaatlerine adadım. Gözümü kırpmadan doğru olan her şeyi yapacağım. Bu çalışmanın başlatılması ayrıca köyümüzü çok mutlu etti” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 13:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?