5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Pamukova sanayi sitesi kuruluyor

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne belediye tarafından yeni bir sanayi sitesi yapılıyor. 132'şer metrekarelik 144 adet dükkanın bulunacağı sanayi sitesi ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. 

Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, ilçede dağınık ve olumsuz şartlarda çalışmalarını sürdüren sanayi esnafının biraraya toplanacağı Pamukova Sanayi Sitesi'nin çalışmalarına hız verildiğini söyledi. Sanayi esnafı ile biraraya gelen Belediye Başkanı Turan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şen, Pamukova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Türköz, Belediye Meclis Üyeleri Salim Şahin, İlyas Yeşilyurt, Nuri Çetin'in de hazır bulunduğu toplantıda, yapılacak sanayi sitesi hakkında bilgiler vererek, esnafın da görüşlerini aldı.
Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, "Sanayi esnafı dağınık ve kötü şartlarda çalışmalarını sürdürüyor. Bir çoğunun işyeri, evlerinin altında. Belediye olarak buralara hizmet götürmekte sıkıntı yaşıyoruz. Sanayi esnafını biraraya toplayarak, daha düzenli bir şekilde çalışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. 

Sanayi sitesini Paşaderesi mevkiine yapmayı düşündüklerini söyleyen Turan, "132'şer metrekarelik 144 adet dükkan yapılacak. Sanayi sitesi için 49 dönümlük bir alan hazırladık. Düşüncemiz dükkanların kaba inşaatını bitirip esnafımıza teslim etmek. Yaptığımız hesaplara göre bir dükkanın maliyeti 27 bin YTL olacak. İnce işleri meslek sahipleri kendi çalışma düzenlerine göre yaparsa iyi olur” şeklinde konuştu. 

Toplantıya katılan esnaflar ise, ince işçiliğin de belediye tarafından yapılmasını ve dükkanların tamamen bittikten sonra kendilerine teslim edilmesini istediler. Başkan Turan, esnafların bu isteğini de kabul ederek, çalışmalara en kısa zamanda başlanacağının müjdesini verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 14:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?