5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Pamukova'da okul yapımına devam

Sakarya'nın Pamukova İlçesi Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, belediye tarafından yaptırılan Elbirlik İlköğretim Okulu'nun inşatının devam ettiğini söyledi.
 
Pamukova İlçesi Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, Elbirlik İlköğretim Okulu'nun ikinci kat betonunun atıldığını ve kaba inşaatın Şubat sonunda biteceğini belirtti. Turan, "Pamukova'nın Elperek Mahallesi'nde 2 bin 500 metrekarelik arsanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesinin ardından, yapımı belediye tarafından üstlenilen Elbirlik İlköğretim Okulu'nun inşaatı hızla sürüyor. Bu okul, Pamukova Belediyesi'nin 2 yıl içinde yaptırdığı 4. okul olacak. Okul 3 katlı ve 23 derslikli olarak inşaa ediliyor" dedi. 

Başkan Turan, Pamukova Belediyesi olarak 2 yıl içinde Fatmahanım ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları ile Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Pamukova Meslek Yüksek Okulu'nun yeni binasını yaptırdıklarını ifade ederek, “Bunların yanısıra inşaatı yarım kalmış Gökgöz İlköğretim Okulu'nu da tamamladık. 1999 depreminde hasar gören İmam Hatip Lisesi binasını da onarıp, güçlendirdik. Bu iki okul da şu an hizmette. Elbirlik İlköğretim Okulu da eğitim yılı sona ermeden bitirilerek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Bundan sonra ilçede en az 20 yıl okul sorunu yaşanmayacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 17:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?