3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Pamukova'da orman yangını

SAKARYA'DA ORMAN YANGINI

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde çıkana orman yangını 20 hektar alan üzerinde etkili olurken, söndürme çalışmalarına havadan da helikopterler de katılıyor.

Alınan bilgiye göre, Şahmelek köyü yakınlarında bulunan kızıl çam ağaçlarından oluşan kırsal alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Önce 4 hektarlık bir alanda etkili olan yangına Adapazarı, Pamukova, Geyve ve Bilecik'ten gelen yangın arazözleri ve yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Yangının meydana geldiği alanın sarp ve kayalık olmasından dolayı bir türlü kontrol altına alınamayan yangına Balıkesir ve Bursa'dan gelen

yangın söndürme helikopterleri de havadan müdahale ediyor. Sakarya Nehri'nden su alan helikopterler yangını kontrol altına almayı çalışırken, yangın 20 hektar bir alanda etkili olmaya devam ediyor.

Yangının büyümesi üzerine İstanbul'dan bir helikopter daha istenirken, olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını izleyen Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ettiklerini, ancak rüzgarın artarak devam etmesi ve yangının etkili olduğu bölgenin sarp ve kayalık olmasından dolayı yangının bir türlü kontrol altına alınamadığını söyledi.

SAKARYA'DA ORMAN YANGINI
SAKARYA'DA ORMAN YANGINI
SAKARYA'DA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 18:10:04
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?