3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Pancar çiftçisine sulama uyarısı

PANCAR ÇİFTÇİSİNE SULAMA UYARISI

Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, pancar alım kampanyasına kısa bir süre kaldığını hatırlatırken, çiftçileri daha fazla verim almaları için sulama yapmaları konusunda uyardı.

Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, sıcak günlerde sulamanın önemine işaret ederek, "Yöremizde pancar tarlalarında yapılan incelemelerde yeterli sulamanın yapılmadığı tespit edilmiştir. Pancardan verimlilik elde etmek ve çiftçilerimizin hem kendi ekonomilerine, hem de ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmaları için, alım kampanyası başlayana kadar en az bir kere daha sulama yapmaları gerekmektedir" dedi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının tarımı olumsuz etkilediğini ifade eden Aya, "Sıcaklık ve kuraklık, alım sezonunun başlamasına kısa süre kalmasına rağmen pancar çiftçisini de tehdit ediyor. Temmuz Ağustos aylarında 32 derece civarında seyreden hava sıcaklığı ve yüksek nem, pancar tarımını olumsuz etkiledi" diye konuştu.

Sulama yapmak için zorlayıcı bir koşul bulunmadığını vurgulayan Aya, "Biz çiftçilerimizi düşünüyoruz. Tavsiyemiz kısa süre içerisinde sulama yapmalarıdır. Hatta Çiftçilerimize destek olmak maksadıyla mazot ihtiyaçlarını kooperatifimiz aracılığı ile vadeli olarak temin etme imkanı sağladık, Çiftçilerimizin olumsuz şartlarla karşılaşmasını istemeyiz. Kampanyanın başlamasına 1,5 ay civarında süre kaldı. Bu süre içerisinde, erken yapılacak tek bir sulama bile yeterli olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:51:04
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?