3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Parti değil 'ülke' meselesi!

SAADET PARTİSİ HAZİRAN AYI İL DİVAN TOPLANTISI

Sakarya Saadet Partisi (SP) Sakarya İl Başkanı İsmet Aksoy, terörün parti meselesi değil ülke meselesi olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Haziran ayı il divan toplantısını parti binasında yaptı.

İl Başkanı İsmet Aksoy yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. Aksoy, “Daha ömrünün baharında kahpece planlanmış bir bombanın kurbanı olmuştur. Bu saldırı teröristlerin ne kadar pervasızlaşabileceğinin, ne kadar alçaklaşabileceğinin en büyük göstergesidir. Teröre verdiğimiz masum kurbanların millet vicdanında oluşturduğu acı her geçen günü daha dayanılmaz bir hal almaktadır” dedi.

Terörün parti meseli değil ülke meselesi olduğunu ifade eden Aksoy şunları söyledi; “Artık yeter. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; terör parti meselesi değil bir ülke meselesidir. İktidar ve muhalefet bu sorumluluk ile hareket etmeli ve terör üzerinden siyaset yapmayı bir kenara bırakmalıdır. Terörü önlemek konusunda bütün siyasi partiler, sivil ve askeri bürokrasi, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar tek vücut olmak zorundadır. Herkes elbirliği ile terörün kökünü kurutacak en etkili askeri, siyasi ve ekonomik tedbirleri uygulamaya koymanın yollarını aramalıdır. Bu tarihi bir sorumluluk aksi ise tarihi bir vebaldir.”

Aksoy, Türkiye'nin çok hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Uzun ve kalıcı tedbirler için TBMM'de acilen 'Terörle Mücadele' konusunda kalıcı bir komisyon kurulmalı. Bu kirli terör siyasetini sürdürenlere sesleniyorum; ne yaparsanız yapın bu milletin çocuklarını birbirine düşüremeyeceksiniz. Kim olursanız olun, hangi karanlık güce hizmet edersiniz edin milletimiz bu kirli oyununuza düşmeyecektir. Kıyamete kadar barış ve kardeşlik içinde yaşayacaktır” dedi.

Anayasa değişikliğinin bir an evvel yapılması gerektiğini de ifade eden Aksoy, “Mevcut anayasa asker tarafından yapıldı. Bu faşist Anayasa mutlaka değişmeli. Biz Saadet Partisi olarak buna destek veriyoruz. Buna destek vermemiz AK Parti'yi desteklediğimiz anlamına gelmez. Milletimiz adına kim hayırlı bir hizmet yaparsa, bizde bu hayra destek oluruz. Faşist anayasalar yüzünden biz bu hallere düştük” dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

SAADET PARTİSİ HAZİRAN AYI İL DİVAN TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 12:58:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 13:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?