3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Polisi alarma geçirdiler!

MOBESE'YE TAKILDILAR

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde gece iş yerine malzeme almaya gelen çalışanlar, hırsız zannedilerek MOBESE kameralarına yakalandılar.

Alınan bilgiye göre olay, gece Adapazarı'nın tarihi mekanlarından biri olan Uzunçarşı'da meydana geldi. Çarşının girişinde şüpheli bir aracın olduğunu ve araçtan 2 kişinin bir iş yerine girdiğini gören vatandaşlar polisi aradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis gönderildi. Bölgenin giriş ve çıkışları tutulurken, araçta bulunanlardan 2 kişi çarşıda kalırken, diğer 2 kişi ise araçla yola çıktı. Plakası tespit edilen aracı polisler MOBESE kameralarından adım adım izledi. Aracın yönü ve gidiş istikameti bölgede bulunan ekiplere bildirilince araç kısa sürede yakalandı. Araçta bulunan 2 kişi polis tarafından kimlik kontrolünden geçirildi. Çarşıda kalan 2 kişi de bölgede önlem alan polis tarafından yakalanarak kimlik kontrolünden geçirildi. Yakalanan kişiler çarşıda görevli bekçi ile yapılan yüzleştirmede çarşıda dükkanlarının olduğunu ve malzeme almaya geldiklerini ıspatlayınca herkes rahat bir nefes aldı.

Sakarya'da çeşitli noktalarda kurulan 90 noktadan izleme yapılan MOBESE sistemi İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 15:19:05
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?