3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

PTT'den özel kuryelere suç duyurusu

PTT Sakarya Başmüdürlüğü, Demirdöküm A.Ş. ve Aras Kurye hakkında posta tekelini ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. PTT'nin gerekçesi ise, iletilerin gelişigüzel yerlere bırakılması.

Adapazarı yeni yerleşim bölgesi Karaman ve Camili bölgesinde oturanların adreslerine Demirdöküm A.Ş. tarafından Aras Kurye aracığıyla gönderilen mektupların adreslerine ulaştırılmadan gelişi güzel yerlere atılması, PTT Sakarya Başmüdürlüğü’nü harekete geçirdi. PTT, Demirdöküm ve Aras Kurye hakkında suç duyurusunda bulundu.

PTT Sakarya Başmüdürlüğü Posta Telgraf İşletme Müdürü Merih Şener, 5584 Sayılı Posta Kanunu’nda açık ve kapalı mektuplarla, üzerinde haberleşme mahiyetinde yazılı bulunan kartların kabulü ve taşınmasının PTT’nin tekeline verildiğini ifade ederek, "Demirdöküm A.Ş. posta tekelini ihlal ederek, haberleşme niteliği taşıyan gönderilerini Aras Kurye tarafından alıcılarına ulaştırmak istedi. Ancak söz konusu gönderilerin alıcılarına teslim edilmeyerek gelişigüzel yerlere bırakıldığını tespit ettik. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Posta tekelini ihlal eden kişi ve kuruluşları uyarmak istediklerini belirten Merih Şener, posta tekeli altında bulunan maddeleri kaçak olarak götürenlerle, bunları gönderenler ve başkaları adlarına olan tekele bağlı maddeleri kaçak olarak götürenlerle, bilerek bunları gönderenlerin 87 milyon lira idari para cezası ile cezalandırıldıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 20:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ferudun ENGİN IP: 85.99.50.xxx Tarih : 11.03.2005 17:16:45
Merih hanım'ı kutluyorum gercekten ancak kesin ceza gercekten çok az bence bu firmanın tasımacılık sertifikası iptal edilmelidir.