5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Rekabet kurulu gece yarısı toplandı

Sakarya Valisi Nuri Okutan başkanlığında gece geç saatlerde toplanan Rekabet Kurulu, kentin geleceğini masaya yatırdı.

Rekabet Kurulu, Sakarya Valisi Nuri Okutan başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda toplandı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, AK Parti Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Süleyman Gündüz, Ayhan Sefer Üstün, Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, ATSO Başkanı Erol Öztürk, SESOB Başkanı Hasan Alişan, vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Nuri Okutan Ankara’da önemli görevler üstlenen Sakaryalı bürokratlara, parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerine Sakarya’nın sorunlarının Ankara’ya taşınması, Sakarya’nın gelişmesi ve kalkınmasında önemli görevler düştüğünü söyledi.

Toplantıya katılan bürokratlar, partililer ve sivil toplum örgütleri temsilcileri görevlerini yaparken her zaman bir Sakaryalı olarak hareket ettiklerini, kentin sorunlarını Başbakan ve hükümete defalarca iletmelerine rağmen bir çözüm bulamadıklarını öne sürerek dertlerini dile getirdiler. Toplantıda Sakarya’nın rekabet gücünün belirlenmesi için en başta eğitim ve istihdam sorununun geldiğini ifade eden katılımcılar, Sakarya’da sanayinin gelişmesi, Sakarya’nın kalkınmada öncelikli iller arasına alınması ve Sakarya’nın teşvik kapsamına alınması için toplu halde konuyu Başbakanlığa götürme kararı aldı. Toplantı sonunda bir açıklama yapan Sakarya Valisi Nuri Okutan, sürekli biraraya gelerek toplantı yapan Sakarya Rekabet Kurulu’nun ilin geleceği açısından önemli kararlar aldığını, alınan kararların kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

sakarya
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 15:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?