3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Rektörden gazeteciye dava

REKTÖRDEN GAZETECİYE DAVA

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman kendisi hakkında yazı yazdığı iddiasıyla yerel bir gazeteci aleyhine dava açtı.

Sakarya'da günlük yerel olarak yayınlanan Sakarya Halk Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Neşat Sazoğlu'nun, "Mezuniyet töreninde başörtüsü krizi" başlıklı makale yazısında mezuniyet törenine başörtülü öğrencilerin alınmamasına yönelik eleştiri yazıları nedeniyle Sazoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Durman yazıda kendisine hakaret edildiğini iddia ederek dava açtı. Rektör Durman'ın şikayeti üzerine açılan soruşturma sonucu savcılığa davet edilen Gazeteci Sazoğlu alınan savunmasında suça konu yazısında Sakarya Üniversitesi mezuniyet töreninde başörtülü öğrencilerin tören alanına girmelerinin engellenmesini genel itibariyle eleştirdiğini kimseye hakarette bulunmadığını suçsuz olduğunu beyan ederek ifade verdi.

Cumhuriyet Savcılığının yaptığı soruşturma sonucu Gazeteci Neşat Sazoğlu hakkında şeref, hassasiyet ile tehdit ve hakaret iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Hakkında dava açılan Gazeteci Neşat Sazoğlu iddialarla ilgili olarak suçsuz olduğunu söyledi. Sazoğlu, "Başörtülü öğrencilerin bireysel haklarını savunmak adına yazdığım yazının içeriğinde bir zihniyetten bahsettim ancak bu bahse konu olan kelimeler mecazi manada kullanılmıştır. İnsan hak ve hürriyetinin ancak okuyucu tarafından daha iyi anlaşılması bahabında 'karanlık ve örümcek kafa' gibi mecazi kelimeleri kullandım. Ben burada bir zihniyetten bahsettim. Sayın Rektörümüz Mehmet Durman'dan bahsetmediğim

gibi adını da kullanmadım. Sövmenin suç olmadığı bu dönemde tarafıma açılan davanın çok manidar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Söz konusu davanın görülmesine önümüzdeki günlerde 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 10:35:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 15:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?