6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Rektörden kutlama mesajı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, yayınladığı mesajla tüm halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.
Rektör Durman mesajında, "Malazgirt'ten Sakarya'ya, Sakarya'dan Büyük Taarruz'a kadar Türk tarihi, şanlı zaferlerle, emsalsiz kahramanlıklarla dolu. İşte bugün bu zaferlerin en şanlılarından biri olan Büyük Taarruz'un ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi'nin 84. yıldönümünü idrak etmenin milletçe gururu, mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Bu büyük zafer, Türk topraklarını bölüp parçalamaya, Türk milletini esaret altına almaya çalışanlara karşı verilmiş eşsiz bir mücadelenin ve inancın zaferidir. 

'Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin baş mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehası ve büyük devlet adamlığıyla sadece düşmanları değil milletinin makus talihini de yenmiştir. Kazanılan zaferlerin ardından kurduğu cumhuriyetle, ilke ve inkılaplarıyla, muasır medeniyet yolunun en büyük öncüsü olmuştur" dedi. 

Durman, açıklamasında ayrıca, "Bize bu zaferi kazandıran, böylesine cennet bir vatanda hür ve müreffeh bir şekilde yaşamamızı sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, isimli isimsiz tüm Mehmetçiklerimiz'in manevi huzurları önünde minnet ve saygıyla eğiliyor, bu duygu ve düşüncülerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 10:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?