3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Rektörler Sakarya'da

YÖK Başkanı Prof. Dr. Başkanı İbrahim Teziç, öğrenci affına sadece kendisinin değil, tüm rektörlerin sıcak bakmadığını söyledi.

Rektörler Komitesi ve 142. Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampusü Süleyman Demirel Konferans Salonunda başladı.

Toplantıya, 55 Rektör ile Üniversitelerarası Kurul üyeleri katılıyor. Toplantıya ara verilmesinin ardından basın mensuplarının öğrenci affının Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması ile ilgili sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "Öğrenci affı konusuna sadece ben değil, tüm rektörler iyi bakmıyorlar. Çünkü başarılı öğrencilerin hakkı yenmiş oluyor. Biz dünya üniversiteleri ile yarışırken başarılı öğrencilerin olması gerekiyor. Bunun çözümleri var. Ama af olarak değil, öğrenim alanlarının güvence altına alınması ile. Mesleki açıdan konuyu değerlendirirken çok incelikleri olan bir kanun. Kanun yürürlüğe girerse uygulanacaktır. Ama, böyle bir kanuna hükümet karar vermemeli, öncelikli olarak üniversitelerde tartışılmalı ve öyle gündeme gelmeliydi" dedi.

1 Nisan’da yürürlüğe girecek TCK ile ilgili olarak de Teziç, "Bu konuda da üniversitelerin görüşü alınmalıydı. Gündeme geldiğinde üniversitelere de danışılmalı, konuşulmalı sonra yürürlüğe girmelidir. Yeni TCK basına da kısıtlamalar getiriyor" şeklinde konuştu.

Teziç’in açıklamalarının ardından, toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:59:23
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?