5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Rotary kulübünden diş taraması

Adapazarı Rotary Kulübü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Özel Sancaklı Diş Kliniği işbirliğinde, Esentepe Fatma Özkan İlköğretim Okulu'nda öğrencileri diş taramasından geçirdi. 

Sağlık Bakanlığı'ndan sağlanan gezici diş aracı ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Erdem Uzun, Özel Sancaklı Diş Kliniği'nden diş hekimi Canan Gıcır ve asistan Merve Dağlı, gün boyunca 300'ü aşkın ilköğretim okulu öğrencesini muayene etti.
Diş hekimleri, öğrencilerin bir çoğunda çürük diş bulunduğunu saptayarak Okul Müdürü Nilüfer Akbalık'a her öğrenci için ayrı ayrı düzenlenen “Diş Durumu ve Takip Çizelgelerini” teslim eti. Diş hekimleri, diş sağlığının başka hastalıkları tetikleyeceğine dikkat çekerek, durumun mutlaka öğrenci velilerine iletilmesi gerektiğini belirttiler. 

Tarama sırasında öğrencilere diş fırçalama bilgileri verilirken, konuyla ilgili açıklamalı ve resimli diş fırçalama broşürleri ile birer diş fırçası dağıtıldı. Etkinliği düzenleyen Adapazarı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Özbay, “Bir hizmet kuruşlu olan Rotary Kulübü, diş tarama aktivitesiyle küçük yaşlarda öğrencilerde diş temizliği bilincini oluşturmak amacını gütmüştür. Tespit edilen çürüklerin tedavisi için mutlaka öğrenci velilerinin konuya özel bir hassasiyet göstermesi gereklidir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 14:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem kırcı IP: 88.245.113.xxx Tarih : 28.06.2008 13:21:30

çok iyi davrandınız