3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Rumeli Türkleri birleşti

Sakarya ve Kocaeli’nde faaliyet gösteren kültür derneklerinin birleşmesiyle oluşturulan Rumeli Türkleri Göçmenleri Kültür, Eğitim ve Sağlık Federasyonu’nun genel merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sakarya ve Kocaeli’nde yaşayan Rumeli ve Balkan Türkleri tarafından kurulan Rumeli Türkleri Göçmenleri Kültür, Eğitim, Sağlık Federasyonu’nun Genel Merkezi, Adapazarı Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müftüsü Ahmet Şark, Rumeli Türkleri Göçmenleri Federasyonu Genel Başkanı Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Adnan Uyumaz, Selanikliler Derneği Başkanı Müjgan Çetinkaya Digenç, Kınalılar Derneği Başkanı İdris Toska, Arnavutlar Derneği Başkanı Ömer Çimen, Kocaeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Sinan Balkan, federasyonun kurucuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kar yağışı altında gerçekleşen açılış töreni Geyve yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Rumeli yöresi halk oyunları gösterilerinin ardından Rumeli Türkleri Göçmenleri Federasyonu Genel Başkanı ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Adnan Uyumaz bir konuşma yaparak Sakarya ve Kocaeli’nde faaliyet gösteren 5 derneğin bir araya gelerek 32 kişilik kurucu üyelerle birlikte bir federasyon oluşturduklarını söyledi.

 Uyumaz amaçlarının yeni nesle Osmanlı kültürü, Türk kültürü ve tarihi ile Türkçe’yi anlatarak bölgede eğitim, sağlık ve kültür alanında faaliyetlerle Türk tarihine ışık tutmak olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Sakarya Müftüsü Ahmet Şark açılış öncesi davetlilerle birlikte dua yaptı. Duanın ardından Rumeli Türkleri Göçmenleri Kültür, Eğitim, Sağlık Federasyonu Genel Merkezi’nin açılışını Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müftüsü Ahmet Şark ve Rumeli Türkleri Göçmenleri Kültür, Eğitim, Sağlık Federasyonu Genel Başkanı Adnan Uyumaz birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından davetliler binayı gezerek birbirleriyle kaynaşma ortamı sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 16:00:54
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 21:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?