7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Sağlık çalışanlarına saldırıya kınama

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI

Sakarya Tabipler Odası Başkanı Dr. Dursun Bostancı, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde bir hastanın ölümünün ardından hasta yakınlarının görevli çalışanlara yaptıkları saldırıyı kınadı.

Sakarya Tabipler Odası Başkanı Dr. Dursun Bostancı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırının ardından bir açıklama yaptı. Bostancı, sağlık çalışanları olarak benzer saldırıları daha önce de yaşadıklarını, gerekli emniyet tedbirlerinin alınmaması durumunda benzer olayların devam edeceğini söyledi.

Bostancı, açıklamasında, "Ölüm kötü bir şey. Hayatın sonlanması kötü bir şey ancak hekim haşa Allah değildir. Kimsenin canına can katamaz. İnsan hayatı bir yerde noktalanacaktır. Bir sebep olacaktır. Bir hastalık sebebiyle, bir trafik kazası sebebiyle, başka bir nedenle yapılan tüm müdahalelere rağmen hekimler olarak, sağlık çalışanları olarak, insanların hayatını kurtarmakta maalesef bazen başarısız olabiliyoruz" dedi. Bir hasta yakınına veya vefat eden bir kişinin yakınına, vefat haberi verilmesinin gerçekten önemli olduğunu belirten Bostancı, şöyle konuştu: "Yani vurdumduymaz bir şekilde, bu haberin verilmesi, insanlar üzerinde çok olumsuz tesir gösterebilir. Ama ben inanıyorum ki, biliyorum ki, yaşadım ki, tüm sağlık çalışanları bir vefat haberini verirken, sanki kendi yakınları vefat etmişçesine bu duygu içinde bu haberi verir. Tedavi edilen bir hastanın vefat etmesi, o sağlık hizmeti verenler tarafından da üzüntüyle karşılanır. Yani bunun daha değişik bir şekilde karşılanması zaten mümkün değil.

Daha değişik bir şekilde karşılanmasını söylemek veya böyle bir şeyi ifade etmek mümkün değil. Elinizin altında bir insan canı var. İnsan canını kaybediyorsunuz. Bütün müdahale ve uğraşlara rağmen bu çok ciddi ve üzücü bir olay. Ancak, zaman zaman sanki yoğun bakımda her gelenin hayatı kurtarılacakmış gibi, bir düşünceyle insanlar bazen yakınlarını kaybettikleri zaman bir agresifite bir saldırı ruhu içinde olabiliyorlar. Bunu çok doğal karşılamak doğru bir şekilde karşılamak mümkün değil. Ama insanların haleti ruhiyesini iyi bilmek lazım."

Bostancı, yapılan saldırıları kınayarak sözlerine şöyle devam etti: "Saldırı içinde bulunmak kimseye bir şey kazandırmaz. Sükunetle karşılamak lazım. Yapılacak şeyler mutlaka yapılmıştır. Bu tür saldırıları hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı olan saldırıları her zaman kınıyoruz. Şiddet nereden gelirse gelsin, ne şekilde olursa olsun hoş bir şey değil. Bunun kınanması lazım. Ancak madem hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde mahkemelerimizde buna karşılık bir ceza varsa ceza mutlaka verilecektir. Hastanede özel güvenlikler var, acil servislerde emniyet müdürlüğü polisleri duruyor ama bunlar daha ziyade adli olayların takibi için duruyorlar. Özel güvenlik görevlilerinin daha iyi eğitilmesi bence gerekir."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 10:30:04
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 10:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?