3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sahte mucite 4 yıl 2 ay hapis

BELEDİYEYİ DOLANDIRAN SAHTE MÜHENDİS 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 2008 yılında sahte mühendislik diplomaları ve onaylı olduğunu belirttiği projelerle Pamukova Belediyesi'ne gelerek az enerji ile yüksek enerji üreteceğini söyleyip işe girdiği gibi belediyenin kasasından 650 bin TL harcama yaptıran Kubilay Barlas, yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis ve 17 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sahte mucidi işe alarak kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile eski Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan hakkında da "Nitelikli dolandırıcılık suçuna katılmak ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi

Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Kubilay Barlas, tutuksuz yargılandığı davada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Şahıs, belediyeye sahte diploma ve patent belgesini kendisinin vermediğini belirterek, "Düşük enerji ile yüksek enerji üretmesi için alınan malzemeler Hikmet Ferudun Turan'ın başkanlığı döneminde alındı" diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan Kubilay Barlas'ı 4 yıl 2 ay hapis cezası ile 17 bin lira para cezasına çarptırdı.

Davada dönemin Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan hakkında da nitelikli dolandırıcılık suçuna katılmak ve görevini kötüye kullanmak suçlarından Pamukova Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

BELEDİYEYİ DOLANDIRAN SAHTE MÜHENDİS 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 16:39:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?