3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sahte Yargıtay üyesi bu kez sıçrayamadı

Kendisini Yargıtay Başkanlığı’nda üst düzey yönetici olarak tanıtarak 13 ayrı ilde aralarında savcılar, emniyet müdürleri ve kaymakamların da olduğu öne sürülen yaklaşık bin kişiyi dolandıran Erkin Vodinalı, polis tarafından yakalandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Adapazarı’nda kendisini Yargıtay’da üst düzey yöneticisi olarak tanıtan bir kişinin, "Kamuda boş bulunan kadrolara atama yapacağım" diyerek para aldığını tespit etti.

Polis yaptığı araştırma sonrasında Erkin Vodinalı’nın (32), Adapazarı’nda oturan İbrahim Atalay aracılığıyla kamuda kadro bekleyen ve devlet kurumlarında işe girmek için girişimlerde bulunan şahıslara, sahte belge düzenleyerek kadro vaadinde bulunduğunu belirledi. Aralarında savcılar, emniyet müdürleri ve kaymakamların da olduğu yaklaşık bin kişiyi dolandırdığı öne sürülen Erkin Vodinalı, Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı. Edirne, İstanbul, Manisa, Antalya, Kocaeli, İzmir, Samsun, Bursa, Amasya, Denizli, Gaziantep, Ankara ve Sakarya’da kamuda kadro bekleyen yaklaşık bin kişiyi dolandırdığı belirlenen Erkin Vodinalı’nın, sadece Sakarya’da 13 kişiden kadro vaadiyle 75 milyar lira topladığı belirlendi.

Ankara’dan Sakarya’ya getirilen ve ifadesi alındıktan sonra, "banka, kamu ve kuruluşlarını vasıta kullanmak ve sahte resmi evrak düzenlemek suretiyle dolandırmak" iddiasıyla adliyeye sevk edilen Erkin Vodinalı, gazetecilerin sorularını cevaplarken, "Evet, bine yakın insanı dolandırdım, bunların aralarında da savcı, emniyet müdürü ve kaymakamlar var. Bu millet bu kadar enayimi ki bana güvenip para veriyor? Evet bin kişiyi dolandırdım, bu millet aptalmış ve onlardan 75 milyar para topladım" şeklinde konuştu.
Erkin Vodinalı ve İbrahim Atalay adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 00:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?