3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya, Sabancı'nın gıda üssü oluyor

Sabancı Holding Gıda ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sakarya’nın Sabancı Holding açısından çok önemli olduğunu belirterek, Sakarya’nın gıda üssü olacağını söyledi.

Sabancı Holding Gıda ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti. Sakarya Valisi Nuri Okutan, Sabancı Holding yöneticilerinin nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydederek, Sabancı Holding’in Sakarya’ya yapacağı yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Haluk Dinçer, Sakarya’nın kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Sakarya yatırımlarımız açısından çok önemli yer oluşturuyor. Geçen yıl Kasım ayında yaptığımız Saka suları burada üretiliyor. Delen çayları burada paketleniyor. Ömür piliçleri burada hazırlanıp paketleniyor. Dolayısıyla bir bütün olarak baktığımız zaman Sabancı Holding’in son 4-5 ayda yaptığı 3 önemli marka plasmanı Sakarya iliyle ilgili. Gelecekte daha güzel işler yapacağız. Gıdayla ilgili tüm yatırımlarımız Sakarya’da. Gıdada oldukça geniş bir yelpazemiz var. Piyale markası olarak makarna, un, toz çorba, toz puding, meyve suları ve biskivi gibi alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Bu alanlardaki yeni yatırımları da Sakarya’da düşünebiliriz. Gıdada yeni alanlarda yapacağımız yatırımları biz hep Sakarya’da yapmayı planlıyoruz. Sakarya’yı üretim üsü olarak görüyoruz. Bu sayede üretim birimleri arasında sinerji sağlayacağız" dedi.

Dinçer, Sakarya’da yatırımların artmasıyla birlikte istihdamın da artacağını belirterek, "Şu anda doğrudan 300 kişi istihdam ediyoruz. Bu rakam önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Sakarya’da yapacağımız yatırımlarla birlikte istihdamı da artıracağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:40:01
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 13:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?