5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya: BASK Genel Başkanı Akay: 'İnceleme heyetlerinin incelenmesi gerekir'

BASK Genel Başkanı Rasul Akay, Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde tren kazasının meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Akay, cezaevindeki makinistler ve tren şefi ile görüştüğünü, onların da kazadan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Makinistlerin suçsuz olduklarını ifade ettiklerini söyleyen Akay, "Yapılan incelemeler sonrasında da makinistlerin hız sınırını aşmadıkları görülüyor. Ancak burada görünen o ki, bir günah keçisi aranıyor. Türkiye’de bu hep yapılıyor. Zayıflar, hukukun örümcek ağlarına takılıyor, güçlüler ise örümcek ağını geçiyor. Biz de mağdur ve masum olduğuna inandığımız bu insanları aslanlara yem etmemek için buradayız" diye konuştu.


Türkiye’deki demiryollarının 100 yıl önceki teknoloji ile ayakta durduğunu belirten BASK Genel Başkanı Akay, bu kaza ile demiryollarının köhnemiş yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını, ancak yine de en güvenilir ulaşım aracının demiryolları olduğunu söyledi.


Akay, açıklamasında ayrıca, inceleme yapmaya gelen heyetlerin de incelenmesi gerektiğini belirterek, "Gelen heyetler burada olayı araştırıyor. Özellikle Alman heyet ile ilgili araştırma yapılması gerekir. Çünkü bu heyet makinistlerin suçlu olduğunu belirtti. Bu da benim kuşkularımı arttırdı. Diğer heyetler de Almanlar gibi ise burada bir tertip söz konusudur. Bu tertip, gariban, zavallı insanlara karşı yapılıyor" dedi.
Akay, incelemelerinin ardından Pamukova’dan ayrıldı.

iha-
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 09:17:18
Güncelleme :31 Temmuz 2004 Cumartesi 10:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?