5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya: Depremzedelerin sorunları 5. yılda da bitmedi

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve Adapazarı’nda 4 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği, 5 bin kişinin de yaralandığı Marmara Depremi’nin ardından kurulan prefabriklere yerleştirilen vatandaşlar, 5 yılın sonunda sıkıntılarının giderilmediğini söylediler.

 Yaklaşık 44 bin binanın yıkıldığı ve ağır hasar gördüğü Adapazarı’nda, depremin hemen ardından kurulan prefabriklerin büyük bir kısmı kaldırılırken, depremde kiracı olarak oturdukları evlerini kaybeden vatandaşların barındığı Dernekkırı Prefabrikleri’nde oturan yaklaşık 150 aile, devletin kendilerine yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Depremde kiracı oldukları için hak sahibi kabul edilmediklerini ve bu yüzden de 5 yıldır prefabriklerde barınmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, sıkıntılarının her geçen gün arttığını ifade ederek, devletin kendilerine de kalıcı konut vermesini istediler.
Dernekkırı Prefabrikleri’nde oturan 4 çocuk babası Beşir Bulut (42) ile 4 çocuk babası Mustafa Tekin (47), zor günler geçirdiklerini, işleri olmadığı için ailelerine bakamadıklarını ifade ettiler. Depremzedeler, "Biz buraya mecbur kaldığımız için yerleştik. Fakat depremin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen bize kimse sahip çıkmadı. 35 metrekarelik prefabriklerde zor günler geçiriyoruz. İşimiz de olmadığı için ailelerimize bakmakta zorlanıyoruz. Geçici işlerde çalışarak ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz" dediler.

Depremzede kadınlar Ayşe Bulut ve Havva Kılıç ise, yaptıkları el işlerini satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyerek, "5 yıldır hepimizin psikolojisi bozuldu. Sinir hastası olduk. Bizi prefabriklere yerleştirirken sahip çıkacaklarını söylemişlerdi. Fakat şimdi kimse bizimle ilgilenmiyor. Buralarda bir insanın yaşaması mümkün değil. En küçük bir yağmurda bile lağım suları her yeri basıyor. Sağlığımız bozuldu. Devletin bize de sahip çıkarak konut vermesini istiyoruz" diye konuştular.

iha-sakarya
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 16:44:28
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 18:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?