5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya: Hızlandırılmış cinayet'te yeni iddia...

Pamukova İlçesi’nde meydana gelen ve 38 kişinin hayatını kaybettiği hızlandırılmış tren kazasının ardından tutuklanarak Geyve Cezaevine konulan yardımcı makinist Recep Sönmez’in eşini arayan bir kişinin, kazadan hemen önce 2. vagonda imdat frenini çektiğini söylediğini belirten Avukat İsmail Gürses, yeniden tespit yapılmasını istediklerini ve mahkemeye başvuracaklarını belirtti.


Bürosunda açıklamalarda bulunan İsmail Gürses, "Bana bu iddia ulaştıktan sonra hemen cezaevine giderek makinistlerle görüştüm. Yardımcı Makinist Recep Sönmez’in eşini arayan kimliği belirsiz bir kişi, kazadan önce imdat frenini çektiğini ve olaydan büyük vicdan azabı duyduğunu söylemiş. Eğer bu iddia doğru ise, o zaman kazanın asıl nedeni budur" dedi.
İsmail Gürses, bilirkişiler tarafından kameralar ile yapılan kayıtlarda da 2. vagonda imdat freninin çekilmiş olduğunu tespit ettiklerini kaydederek, "Ancak bu tespit raporlara girmedi. Bu şifaen yapılan görüşmelerde gündeme geldi. Bununla alakalı vagonlar, onarım için Türkiye Vagon Sanayi A.Ş’ye gelmiştir. Bilirkişiyi getirerek yerinde bu tespiti yaptıracağız. Bilirkişilerden, imdat freninin çekilmesinin trenin devrilmesinde bir etken olup olmayacağı konusunda bir görüş bildirmelerini isteyeceğiz. Şayet imdat freni çekildiği için kaza meydana geldiyse, müvekillerim suçsuzdur" diye konuştu.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?