5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya: Tren kazası ile ilgili incelemeler sürüyor...

Bilirkişi olarak geldikleri Pamukova'da tren kazasının bulunduğu alanda inceleme yapan Cemalettin Küçük, yaptığı açıklamada, "Ben gözlemci olarak burada bulunuyorum. Yargıya intikal bir konu hakkında konuşmamız doğru değil. Şu anda burada teknik ölçümler yapılıyor. Kazaya neden olan etkenler arasında demir yollarının bakımsızlığı da söz konusudur. Mekece'den kazanın meydana geldiği yere kadar direklerde kilometre gösteren hiçbir yazı okunmamaktadır. Devlet Demiryolları'nın altyapı ve bakım çalışmalarında gereken özen gösterilmemiştir. Bazı raylarda aşınmalar gözlenmektedir. Çalışan kesimin sayısının azaltılması demiryollarında bakım yapılmamasının ana nedenidir. Gereken özenin gösterilmemesi de böyle insanların hayatına mal olmaktadır. Kazalar meydana gelince de zor koşullarda çalışan işçilere ve makinistlere suç yüklenmektedir" dedi.


Her şeye rağmen demiryollarının en güvenilir ulaşım aracı olduğunu ifade eden Küçük, sürücü hatalarının hiçbirinin demiryollarında yaşanmadığına dikkat çekti. Kazada vagonların metrelerce sürüklenmesine rağmen herhangi bir hasar görmediğini belirten Küçük, "Bu kaza bir otobüste meydana gelseydi, o araçtan hiç kimse sağ kurtulamazdı. Burada önemli olan demiryollarına gereken özenin gösterilmesidir" diye konuştu.


Trenin makinistinin, kendisine verilen çizelgenin dışına çıkmadığını söylediğini de ifade eden Küçük, "Bize gelen verilere göre makinist, çizelgenin dışına çıkmadığını belirtiyor. Trenin hızı ilk etapta 136 kilometre, daha sonra 118 kilometre ve az önce aldığımız bir habere göre de trenin hızı 108 kilometredir. Burada başka teknik hatalar da vardır. Hocalarımız ve teknik heyet, bu konuda gereken çalışmayı yapacaktır. Trenin ve rayların üzerinde gerekli tüm çalışmaların bugüne kadar yapılması gerekiyordu" şeklinde konuştu.

iha-sakarya
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 10:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?