7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Sakarya kara teslim

Sakarya'da, kar yağışı etkili olurken şehir genelinde 100'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Karasu ilçesinde de 1 kişi donarak hayatını kaybetti.

Sakarya'da, il genelinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sıcaklığın 0 derece olarak ölçüldüğü Sakarya'da yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 cm'yi buldu. Geyve, Hendek, Kocaali ve Taraklı ilçelerinde 100'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, bölgede yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

 

Karasu İlçesi Yassıgeçit köyünde de 1 kişi soğuktan donarak öldü. Alzheimer hastası olduğu öğrenilen ve oğlu ile birlikte yaşayan emekli ormancı Mehmet Habiboğlu (83) gece aniden evden çıkarak kayboldu.

Habiboğlu yakınları tarafından evinin kapısında donmuş olarak bulundu. Olayla ilgili jandarma ve savcılık soruşturma başlattı.

Öte yandan Korucuk Mahallesinde kar yağışı nedeniyle araçlar mahalle aralarına giremedi. Araçlarını çıkaramayan vatandaşlar yürüyerek ana caddelere ulaştıktan sonra belediye otobüslerine bindi. Yürümek zorunda kalan vatandaşların bir kısmı halinden memnun olurken bir kısmı yetkililere tepki gösterdi.

Kocaali ilçesinde ise hasta almak üzere yola çıkan bir ambulans kar nedeniyle mahsur kaldı. Ambulans, jandarma ve özel idare ekiplerinin müdahalesiyle kar yığınından kurtarıldı. Yetkililer il genelinde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

 

....
Yayın Tarihi : 9 Mart 2011 Çarşamba 12:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?