3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya kıyısında 2 kamyon atık

SAKARYA NEHRİ KIYISINDA 2 KAMYON ATIK BULUNDU

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denetim ekipleri tarafından, Sakarya Nehri kenarında atık kablo bulundu.

Molloköy-Adliye güzergahında yapılan rutin kontrollerde sahibi belli olmayan 2 kamyon civarında muhtelif ebatlarda kablo ve kontamine atık malzemesinin bırakıldığı tespit edildi. Atığı dökeni belirlemek için çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Denetim ekiplerimiz Sakarya Nehri'nin kenarında Molloköy-Adliye güzergahında 2 kamyon civarında muhtelif ebatlarda kablo ve kontamine atık malzemesi bulmuştur. Dökeni tespit etmek için çalışmalar devam etmektedir. Aynı noktada devam eden denetimlerde, ilimizde Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınma 'Toplama ve Ayrıştırma Lisansına' sahip bir firmanın atık yüklü kamyonu tespit edilmiş ve kamyona müdahale edilmiştir. Kamyonla ilgili yapılan işlemler İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne ve Çevre ve Orman Bakanlığına iletilmiştir. Söz konusu bölge özellikle sahibi belli olmayan atıkların dökümünün yapıldığı alan olup, denetim ekiplerimizce rutin kontrollerin çok sık yapıldığı bölgeler arasında yer almaktadır. Sakarya Nehri Kenarı ve Mollaköy civarı denetim ekiplerimiz tarafından günün 24 saati rutin olarak denetlenmektedir. İl dışından da getirilen atıkların kaçak olarak dökümünün yapıldığı güzergah, Sakarya Nehrine yakınlığı bakımından alıcı ortam kirliliği açısından büyük önem taşımaktadır. Araçlarıyla bu tarz sahipsiz ve tehlikeli atık taşıdığından şüphelenen kişiler, bu tarz araçları plakalarıyla birlikte Belediyemizin ALO 153 Çözüm Masasına veya Çevre Koruma Ve Geliştirme Şube Müdürlüğü 273 41 52-53 (dahili155 - 156) nolu telefonlarına veya Dörtyol'da bulunan Çevre Denetim Birimi' ne (291 22 32) ihbar etmelerini bekliyoruz" denildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Oktar ise, çevreye zarar verenlerle ilgili mücadeleye devam edeceklerini ve denetimleri aralıksız olarak sürdüreceklerini söyledi.

SAKARYA NEHRİ KIYISINDA 2 KAMYON ATIK BULUNDU
SAKARYA NEHRİ KIYISINDA 2 KAMYON ATIK BULUNDU
SAKARYA NEHRİ KIYISINDA 2 KAMYON ATIK BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 08:35:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 01:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?