5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya Milis Kuvvetler Derneği'ne silahlı saldırı

Alınan bilgiye göre, Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nun boşaltılan bahçesinde bulunan Sakarya Milli Mücadele Mücahit Kahraman Milis Kuvvetleri Anma ve Yaşatma Derneği Şube binasına dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir el ateş edilmesi sonucu dernek binasının dış camından giren mermi iç duvara saplandı. Sabah dernek binasını açan milisler camın kırık olduğunu fark ederek, duvara çarpıp yere düşen boş çekirdeği gördüler. Dernek üyeleri daha sonra polisi arayarak durumu bildirdiler. Milis Kuvvetleri Derneği şubesine yapılan silahlı saldırı polisi alarma geçirdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri dernek binasına gelerek inceleme başlattılar. Polis dernek binasında bulunan mermi çekirdeğini alarak balistiğe gönderdi.

Sakarya Milli Mücadele Mücahit Kahraman Milis Kuvvetleri Anma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Terzioğlu, yapılan saldırıya bir anlam veremediklerini belirterek, "Sabah dernek binasını açtığımızda camın kırık ve yerde çekirdek olduğunu gördük. Durumu polise bildirdik. Polis ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Çekirdeğin uzunluğu 8-10 santim vardı. Ben hayatımda ilk defa böyle bir mermi çekirdeği gördüm" dedi.

Milis Kuvvetleri Kolağası Cevdet Şirin ise, milis kuvvetlerinin yabancı düşmanından başka düşmanı olmadığını söyledi.

Bu arada Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için geniş çaplı bir araştırma başlattı

iha-sakarya
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 21:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?