7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Sakarya Müzesi yenilenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeleri çağdaş müzecilik anlayışıyla yenileme projesi kapsamında 2012 yılında Sakarya Müzesini yeniden düzenleyecek.

Kültür ve tarihi birarada sunarak turizmi çeşitlendirmeyi amaçlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeleri çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilemeye devam ediyor. Bu yıl 16 müzenin yenilenerek açılışı gerçekleştirilirken Sakarya Müzesi için çalışma 2012’de yapılacak. Yeniden düzenlenecek olan Müze, çalışmalar bitene kadar ziyarete kapalı olacak. 2012’de yeni haliyle hizmete girecek olan Sakarya Müzesi’nin nasıl bir görünüme kavuşacağı merakla bekleniyor.

Bakanlık, son yıllarda belli bir program çerçevesinde mevcut müzeleri çağdaş müzecilik anlayışıyla yenileme, yenilerini yapma çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Bu çalışmalar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce yürütülüyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında önümüzdeki yıl Osmaniye ve Kilis'te iki yeni müze açılması planlanırken Sakarya Müzesi de çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniden düzenlenecek ve yeni haliyle açılışı gerçekleştirilecek.

2012'de yenilenerek açılışı planlanan diğer müzeler şunlar: “Antalya Alanya Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi, Aksaray Müzesi (sergi salonları), Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi (sergileme sistemi), Aydın Arkeoloji Müzesi (yeni bina), Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi (mutfaklar bölümü), Kahramanmaraş Müzesi, Edirne Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Evi Kültür Müzesi, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi, Edirne Arkeoloji Müzesi.''

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışmalarını çağdaş müzecilik anlayışıyla sürdürüyor. Bakanlık, tüm kültürlere ait eserlerin modern teşhir anlayışıyla sergilendiği, Anadolu uygarlıklarının sanal ortamda tanıtımlarının yapıldığı, başta geçici ve kalıcı sergiler olmak üzere çeşitli eğitici ve öğretici kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği müzeciliği yaygınlaştırmaya çalışıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 00:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?