5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya nehri ile Çark deresi buluşuyor

Sakarya Nehri Çark Deresi Bağlantı Projesi hayata geçiyor. Daha önce yatay sondaj çalışmaları yapılan projenin boru döşeme işlemleri başladı. 

Sanayi kuruluşlarının ve köylerin su sıkıntısını ortadan kaldıracak olan Sakarya Nehri-Çark Deresi Bağlantı Projesi'nin tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) hizmet binasının önünden kamyonlarla Mollaköy'e taşınan çelik CTP tipi borular, yeraltından döşenmeye başlandı. 

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Bu çalışma için, kazandıran proje diyoruz. Sanayi kuruluşları, tarım arazileri, işletmeler ucuz suya kavuşacak. Böylelikle şehir ekonomisine büyük bir katkı sağlanmış olacak" dedi. 

Boru döşeme çalışmalarının Mollaköy'de başladığını kaydeden Duran, CTP tip boruların 330 metresinin otobanın altından, 2 bin 100 metresinin de kapalı kanal olarak döşeneceğini, 2 bin 200 metrelik bölümün ise açık kanal şeklinde olacağını belirtti.
Duran, "Bu proje Adapazarı'nın tarihini değiştirecek niteliktedir. Toplam 4 bin 600 metrelik su hattı çalışmasının tamamlanmasıyla Sakarya Nehri Çark Deresiyle buluşacak. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte sanayi kuruluşlarımız, köylerimiz başta olmak üzere Sakarya'mız büyük ölçüde su sıkıntısından kurtulmuş olacak. Adapazarı için büyük önem arz eden bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde ekonuştu. Duran, çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?