3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya Nehri'nde toplu balık ölümü

SAKARYA NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ

Sakarya Nehrinde balık ölümleri yaşanırken suda nefes almakta zorlanan balıkların sürüler halinde su yüzüne çıktığı görüldü.

Sakarya Nehrinin Karadeniz'e döküldüğü Yenimahalle'de nehre karıştığı iddia edilen bir atıktan dolayı binlerce balık zehirlendi.

Su içinde nefes almakta zorlanan balıklar su yüzeyine çıktı. Sığ alanlara kaçan balıkları gören balıkçılar onlara hayat vermek için seferber oldu. Su yüzeyinde can çekişen balıklara ilk müdahale balıkçılardan geldi. Balıkçılar çeşme hortumlarıyla nehire su sıktı. Sıkılan suyla balıkların canlandığını gören balıkçılar itfaiyeden yardım istedi. Karasu Belediyesi itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek nehre su takviyesi yaptı. Karasu Belediye Başkan Vekili Cevat Ekşi, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer de olay yerine gelerek nehirde yaşanan balık ölümleri ile ilgili bilgi aldı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, nehirde büyük bir çevre felaketi yaşandığını belirterek "Bu bir cinayet. Nedendir bilinmez balıklar ölmeye başladı. Bir atığın karıştığını tahmin ediyoruz. Balıkların ölmesinde fabrika atıklarının rolü olduğunu düşünüyorum. Karasu'da balıkları öldürecek bir tesis yok. Atığın dışarıdan nehir yoluyla geldiğini tahmin ediyoruz. Hiçbir yetkili gelip bakmıyor. Biz suyla onları yaşatmaya çalışıyoruz. Bu biraz olsun onları rahatlatıyor. Önlem alınmazsa bütün balıklar ölecek" dedi.

Ali Sezer, nehirde, İstanbul, Trabzon ve Sinop üniversitelerinin Tarım Bakanlığı ve Dünya Gıda Örgütü ile ortaklaşa Mersin balığı yetiştirme projesinin yürütüldüğünü de hatırlatarak, çevre felaketinin projeyi sona erdirebileceğini dile getirdi

Karasu Belediye Başkanvekili Cevat Ekşi de nehirde büyük bir felaketin yaşandığını belediye imkanları ile önlem almaya çalıştıklarını söyledi. Ekşi, itfaiyenin nehire su sıktığını belirterek "Onlara biraz olsun hayat veriyoruz. Balıkçılar çeşme hortumlarıyla su sıkıyor. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Bu felaketi hep birlikte yaşıyoruz. Çok üzgünüz" diye konuştu.

SAKARYA NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ
SAKARYA NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ
SAKARYA NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ
SAKARYA NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ
SAKARYA NEHRİNDE BALIK ÖLÜMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 16:27:02
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 23:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?