3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya Nehri'ne 3 santral

SANTRAL İHALESİ YAPILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından Sakarya Nehri üzerinde kurulacak olan Enerji Santralleri'nin ilkinin ihalesi yapıldı. Zülfikar İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ile Saltık Oğulları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığı 23 milyon 905 Bin 101 TL 20 kuruşla en düşük teklifi verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından Sakarya Nehri üzerinde kurulacak olan Enerji Santralleri'nin ilkinin ihalesine 13 firma katıldı. ADASU Genel Müdürlüğünde yapılan ihalenin başkanlığını Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan yaptı. Kardan, İhale başlangıcı öncesi yaptığı konuşmada, "Kuracağımız Enerji Santralleri Sakarya için çok önemli. Sapanca'dan şehre içme suyu sağlanmasında kullanılan ve aylık 1 Milyon TL'yi geçen enerji giderlerini sıfıra indirecek olan hidroelektrik santralleri sayesinde su maliyetleri azalacak. Hidroelektrik santrallerinden elde edeceğimiz gelirler sayesinde Büyükşehir Belediyemiz çok daha hızlı hizmet üreten bir yapıya kavuşacak” dedi.

Yaklaşık mahaliyeti 43 Milyon 033 Bin 094 TL'ye bulacak olan Enerji Santralleri ihalesinin en düşük fiyatını Zülfikar İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ile Saltık Oğulları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ortaklığı 23 milyon 905 Bin 101 TL 20 kuruş ile verdi. Teklifler komisyona sevk edildi. İhale ADASU internet sitesinden canlı verildi.

SANTRAL İHALESİ YAPILDI
SANTRAL İHALESİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 15:59:02
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 23:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?