5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya polisinden çete operasyonu

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından suç çetesine yönelik düzenlenen "Irmak" adlı operasyonda, 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Silah Kanunu'na muhalefet, tehdit, darp, ev kurşunlamak, adam kaçırmak ve adam yaralamak" suçlarını işledikleri belirlenen ve çetenin lideri olduğu belirlenen C.Y. (38) ile çetenin üyesi oldukları belirlenen R.E. (29), Y.Y. (35), İ.S. (38), M.A. (19), C.E. (34), Y.İ. (42), B.G. (29), A.A. (27) ve Ö.K. (32) isimli şahıslar, İstanbul, Adıyaman ve Adana'da 15 ayrı yere gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Sakarya polisinin 3 aylık çalışması sonucunda, söz konusu kişilerin Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde bir kişinin vurulması, Sakarya'da Y.T. ve E.T. isimli şahısların tehdit edilmesi, M.T.'nin ikametinin kurşunlanması, İstanbul'da M.K. isimli şahsın kaçırılarak darp ve tehdit edilmesi ile silah teşhirinde bulunulması olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. 

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Silah Kanunu'na muhalefet, tehdit, darp, ev kurşunlamak, adam kaçırmak ve adam yaralamak" suçlarından gözaltına alınan 10 şahısla birlikte, suçta kullanıldığı anlaşılan 2 adet tabanca ve bu tabancalara ait 5 adet fişek de ele geçirildi. Şahıslar, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 15:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?