6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Sakarya Üniversitesi'nin başarısı...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Metal Eğitimi Bölümü, Türkiye Birincisi oldu.
 
SAÜ Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümü, Yüksek Öğretim Kurumunun "2005 Yılında Üniversitelerde SCI + SSCI + AHCI 'te Yayımlanan Yayın İstatistiklerinin Fakülte / Bölüm Bazında Dağılımı" istatistik sonuçlarına göre Türkiye Birincisi oldu. 

Türkiye'deki Teknik Eğitim Fakültelerinin Metal Eğitimi Bölümleri sıralamasında SAÜ Metal Eğitimi Bölümü, öğretim üyesi başına düşen 1,38 yayın ortalaması ve 18 yayın sayısı ile ilk sırada yer aldı.
 
Akademik çalışmaları deneniyle geçici bir süreyle Amerika Birleşik Devletleri Mississippi Üniversitesinde bulunan SAÜ Metal Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fehim Fıdık, "Metal Eğitimi Bölümünde 13 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 5 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 19 akademik personel bulunmaktadır. Akademik personel olarak kaliteli bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu başarıda emeği olan tüm personelimize teşekkür ederim. Bilimsel yayınlarımızın artmasının önemli nedenlerinden biri de üniversitemizin ve fakültemizin laboratuar imkanlarının gün geçtikce gelişmesidir. Öğretim üyelerimizin koordinatörlüğünde SAÜ, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projelerimiz de bu başarıda büyük etken olmuştur. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne ve Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na desteklerlerinden dolayı müteşekkiriz" dedi.
 
Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Uzun ise, "Metal Eğitimi Bölümü olarak her yıl artan bir performans gösteriyoruz. Tüm personelimiz akademik ve bilimsel çalışmalarında büyük bir özveri ile gayret göstermektedir. Dünya literatüründe üniversitemizin ve ülkemizin adını duyurmak, ekibimiz ve bölümümüz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu bir ekip çalışmasıdır, yayın ve proje sayılarımız artarak devam edecektir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?