5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da av sezonu atıcılık yarışmasıyla başladı

Sakaryalı avcıların büyük ilgi gösterdiği yarışma oldukça çekişmeli geçerken, havada hedef vurma yarışmasında avcılar büyük başarı gösterdi. Ayrıca, Sakarya’da bulunan avcılardan toplanan gelirlerle satın alınan sülünler de etkinlikler çerçevesinde doğaya salındı.


Milli Parklar Av Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü tarafından Konya başta olmak üzere çeşitli illerde bulunan çiftliklerden satın alınan bin 300 adet sülün ve keklik doğaya bırakıldı.
Sapanca İlçesi Yüzevler kırsal alanında gerçekleştirilen sülün salma etkinliğine Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Demirel, Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Osman Demirel ile Avcı Dernek Başkanları ve avcılar katıldı.

Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Osman Demirel, Sakarya’da yeni av sezonunun atış yarışmasıyla başladığını belirterek, ayrıca avcılardan elde edilen gelirlerle nesli tükenmekte olan kuşlardan satın alarak doğaya bıraktıklarını söyledi.
Demirel, avcıları yeni salınan kuşları avlamamaları konusunda uyarırken, kuşların salındığı bölgelerde 2 yıl süreyle avlanmanın yasak olduğunu ifade etti.

SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 16:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?