5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da 'Bayraktar çetesi' çökertildi

Adapazarı'nda bir yıl önce polisle girdiği çatışmada Bayraktar çetesinin liderliğini yapan Alaattin Bayraktar'ın ölümünden sonra ağabeyi Nizamettin Bayraktar (40), çetenin liderliğine geçerek çok sayıda suça karıştı. Çeşitli suçlardan aranan Nizamettin Bayraktar ve adamları, Adapazarı Merkez ve Akyazı İlçesi'nde bir şahsı kaçırdıktan sonra 25 milyar fidye istedi. Jandarma, yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde operasyonlara başladı. Nizamettin Bayraktar ve adamlarının Adapazarı Dörtyol Sanayi'de buluşacağını haber alan jandarma, bölgede geniş çaplı tertibat aldı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve il Merkez Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Bayraktar çetesinin lideri Nizamettin Bayraktar ile adamları Abdullah Yıldırım (40) ve Ramazan Balçok (24) yakalanırken, şahıslarla birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca ile bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.
Çete lideri Bayraktar'ın 10 yıldır polis ve jandarma tarafından gasp, adam kaçırma, adam yaralama, silah kanununa muhalefet, hane kurşunlama, uyuşturucu madde kaçakçılığı, haraç alma ve cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak suçlarıyla arandığı belirtildi. Suç makinesi olarak adlandırılan Bayraktar'ın son olarak Adapazarı Abalı prefabriklerinde adam yaralama, Seyfeler Köyü'nde ev kurşunlama, Adapazarı ve Akyazı İlçesi'nden adam kaçırma suçlarını işlediği öğrenildi. Çete elemanlarından Ramazan Balçok'un da çok sayıda hırsızlık olaylarına karıştığı, diğer eleman Abdullah Yıldırım'ın ise sabıkasının olmadığı bildirildi.
Öte yandan, çete elemanlarından 2 kişinin daha önce jandarma tarafından yakalandığı, yakalanan 3 kişiyle birlikte Bayraktar çetesinin dağıldığı öğrenildi. Jandarmada sorguları tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.
RECAİ YÜKSEL - SAKARYA (İHA)
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 12:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 85.97.206.xxx Tarih : 5.01.2008 14:10:19

Merhana öncelikle Sn.Bayraktar ailesine geçmiş olsun Nizamettin abi Cevdet abiyi kaçırmayacaktın bunca senedir hiç kimse sizi ihbar etmemişti. Bu yaptıgın erkekliğe sığmaz bunu böyle bil.