5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da çete operasyonu

Bir işyerinden 2 otomobil gasp eden ve işyerinde çalışan 2 kişiyi silah zoruyla kaçırarak işkence yapan bir çete polis tarafından çökertildi.

Alınan bilgiye göre, Adapazarı Sakarya Caddesi üzerinde bulanan Murat Demirel’e ait Başak Oto Galerisi’ne gelen Mustafa Alemdar (34) ve 3 arkadaşı, alacaklarını tahsil etmek için işyeri sahibini darp ettikten sonra, 34 NIH 37 plakalı Opel marka ve 54 TT 339 plakalı Wolkswagen Polo marka 2 otomobili gasp ederek, işyerinde çalışan Osman Açar ve Taci Ateş’i silah zoruyla kaçırdılar. İşyeri sahibi Murat Demirel, korkuyla Adapazarı’nı terk ederken, durumu polise bildirdi.
Bunun üzerine hareket geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları istahbari çalışmalar sonucu Sapanca İlçesi’nde Mustafa Alemdar, Mehmet Fahrioğlu (39) ve Hikmet Kaya’yı (47) yakaladılar. Hikmet Kaya isimli şahsın aracında yapılan aramada; bir adet kelepçe, bir adet 7,65 milimetre çapında Browning marka ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, 7 adet dolu fişek, bir adet ekmek bıçağı ve bir adet dürbün ele geçirildi.
Şahısların yapılan sorgulaması sonucu kaçırılan 2 şahsın, Karasu İlçesi’nde gasp edilen 34 NIH 37 plakalı araç içinde tutuldukları ve başlarında Savaş Dündar (30) isimli şahsın silahla beklediği öğrenildi. Bunun üzerine Karasu İlçesi’nde yapılan operasyon sonucu Savaş Dündar da yakalanırken, kaçırılan Osman Açar ve Taci Ateş ise kurtarıldı. Gasp edilen otomobil içinde yapılan aramada ise bir adet 7,65 milimetre çapında Vizor marka tabanca, tabancaya ait şarjör ve 5 adet dolu fişek gele geçirildi.
Yapılan tahkikat sonucu olayla ilgili olarak yakalanan Mustafa Alemdar, Savaş Dündar ve Mehmet Fahrioğlu ile firar olan Levent Alemdar’ın silah zoruyla kaçırdıkları Osman Açar ve Taci Ateş’i Karasu İlçesi Karadeniz Mahallesi Eğitimciler Sitesi’nde tuttukları belirlendi. Kaçırılan şahısları 2 gün boyunca su ile ıslattıkları, ellerini ve ayaklarını ip, kravat ve kemerle bağlayarak inanılmaz bir şekilde işkence yaptıkları tespit edildi. Yapılan operasyon sonucu gasp edilen 3 adet cep telefonu ile birlikte işkence yaparken kullandıkları 2 adet hortum, bir adet demir çubuk, 2 adet kalın plastik masa ayağı, çamaşır ipi, kravat ve kemer ele geçirildi.
Yakalanan 4 çete elemanı emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilirken, firari şahıs Levent Alemdar’ın aranmasına ise devam ediliyor.
Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Sakarya’da çetelere taviz vermediklerini belirterek, "Sakarya’da göreve geldiğim andan itibaren ismiyle özdeşleşen mafya konusunu ele aldık. Mafya ile amansız bir mücadele içinde olacağımızı ve taviz vermeyeceğimizi söyledik. Biz bu sözümüzü bugüne kadar tuttuk. Çıkar amaçlı organize suç örgütlerine karşı 2 operasyon yaptık. 2 çeteyi çökerttik. Amacımız halkımızın helal kazancı üzerine musallat olan kişi veya kişileri yok etmektir. Bu konuda son derece kararlıyız. En küçük bir hadiseyi kararlılık içinde değerlendiriyoruz" dedi.
Aydın, operasyon sonucu bir işyerinden 2 otomobil, 3 cep telefonu gasp eden ve 2 kişiyi kaçırarak işkence yapan 5 kişilik çeteyi çökerttiklerini söyledi.

Sakarya-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 14:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?