3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Sakarya'da çifte mutluluk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Korucuk’ta yaptırılan 812 adet konutun anahtarlarını hak sahiplerine verirken, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan duble yolu da hizmete açtı.

Adapazarı Yazlık Beldesi’nde düzenlenen törende Başbakan Erdoğan TOKİ tarafından Korucuk’ta yaptırılan 812 adet konutun anahtarların hak sahiplerine teslim ederken, Adapazarı ile yeni yerleşim bölgeleri Camili ve Karaman’a ulaşımı sağlayan duble yolun açılışı da yapıldı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin edilen krediyle yaptırılan 12 kilometre, 25 metre genişliğinde çift gidiş gelişli duble yol 9 trilyon 219 milyar liraya mal oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin olmazsa olmazlarının eğitim, sağlık ve adalet olduğunu ifade ederek, "Türkiye’de bir hamle başlattık. Toplu konutlar, duble yollar hamlesi başlattık. Geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Konutlarla birlikte yanlarına hastaneler, okullar inşa ediyoruz. Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa ediyoruz. Bizim temel politikamız cehaleti ortadan kaldırmak. Cahil bir toplumdan hiçbir şey olmaz" dedi.

Sağlık konusunda da açıklamalarda bulanan Başbakan Erdoğan, "Hastanelerimizi cezaevi koğuşu gibi odalardan kurtaracağız. Hastalarımızı 1-2 kişilik odalarda tedavi altına alacağız. Devrim niteliğinde bir çalışma yaptık. SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na bağladık. SSK hastanelerindeki kuyrukları azalttık. SSK’lılar bundan sonra serbest eczanelerden ilaç alabilecekler. Yeşil kartlı vatandaşlarımızda ilaçlarını eczanelerden alabilecekler. Sosyal güvencesi olan tüm vatandaşlarımız özel hastanelerden yararlanacaklar" diye konuştu.

"GELECEĞİN KENTLERİNİ KURUYORUZ"

Başbakan Erdoğan, adalet konusunda da yeni düzenlemeler yaptıklarını vurgulayarak, "Yargının fiziki binalarını yeniden inşa ediyoruz. e-Adalet sistemine geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. Adliye saraylarını yeniden inşa ediyoruz. Emniyet teşkilatlarını daha güçlü hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Emniyet teşkilatı güçlü olursa halkımız daha rahat ve huzurlu bir şekilde cadde ve sokaklara çıkar" dedi. Cumhuriyet tarihi boyunca 3 bin 800 kilometre yol yapılırken kendilerinin 2 yılda 4 bin 800 kilometre yol yaptıklarını da dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye yeniden inşa ettiklerini vurguladı.

TOKİ aracılığıyla yaptıkları konutlarla geleceğin şehirlerini kurduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Amacımız daha fazla konut yapmak. Öncelikli olarak fakir fukarayı düşünüyoruz. Hiçbir geliri olmayan fakir fukara için 45-50 metrekarelik konutlar yapacağız. Onlardan hiç peşinat almayacağız ve 20 yılda bize 100 YTL taksit ödeyecekler. Kiracı olan vatandaşlarımız için ise 65-75 metrekarelik konutlar yapacağız. 1000-1500 YTL arasında değişen peşinatlar alacağız ve bize 20 yılda 250 YTL olarak geri ödeyecekler" diye konuştu.

Türkiye’nin AB süresince medeniyetler çatışması değil, medeniyetler yarışmasının adresi olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, el ele vererek Türkiye’nin aydınlık yarınlarını birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Adapazarlı bir grup öğrenci, Başbakan Erdoğan’ın yanına gelerek bir süre önce başlattıkları "1 YTL= 1 Okul" kampanyasına destek istediler. Öğrencilerin okul yaptırmak amacıyla başlattıkları kampanyaya Başbakan Erdoğan da destek vererek, öğrencilerin kumbarasına cebinden çıkardığı paraları attı. Başbakan Erdoğan daha sonra TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtarlarını vatandaşlara dağıttı. Erdoğan son olarak ise Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan duble yolu hizmete açtı. Başbakan Erdoğan daha sonra Korucuk konutlarını gezerek bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 17:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?