5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Sakarya'da Deprem Müzesi açıldı

Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, deprem müzesinin bir anıt olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, müzenin şehirde yaşayan insanlar için bir eğitim ve bir okul yuvası olarak değerlendirileceğine inandığını belirtti.

İstanbul Jeofizikçiler Odası Başkanı Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise konuşmasında, "Depremin üzerinden 5 yıl geçti. Bundan sonra artık özeleştiri yapmamız gerekiyor. Depremle mücadelede başarılı olunması durumunda ekonomi başta olmak üzere tüm sorunlar düzelecektir" dedi.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran da yaptığı konuşmada, 17 Ağustos depreminden ders alınmadığını söyledi. Duran, bundan sonra şehirde yüksek bina yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.


Konuşmaların ardından Kandilli Rasathanesi Müdürü Gülay Barbarosoğlu, Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Vali Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran müzenin açılışını yaptı. Daha sonra müzeyi gezen davetlilere suni bir deprem yaşatıldı.


 

kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 12:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim şimşek IP: 81.215.169.xxx Tarih : 18.02.2007 11:57:26
insan doğası gereği unutkan bir varlık.şu halde yetkililere düşen görev geçmişteki ibret verici olayları gerek televizyonlar gerekse gazeteler aracılığıyla kamuoyuna duyurarak toplum bilincini güçlendirmektir.toplum olaylara sıcak kaldığı ölçüde bilince ulaşır.bunu şu günlerde gazete ve televizyonlarda bazı olayların bilinçli bir şekilde sık sık gündeme getirilerek,kamuoyunda ne derecede bir tepki oluşturduğunu görmekteyiz.bu insanımızın hayatı.hiç bir şekilde maddi çıkar gözetmeksizin, her hangi bir kurumun bu benim işim, siz karışmayın demeden gelin toplanalım, ne yapmalıyız,en doğruya nasıl ulaşırız...diyerek yaklaşması en güzel yol olsa gerek.kısacası 17 ağustos hafızalarda tazeliğini yitirmemelidir.saygılarımla